Hírek
23267 hír az adatbázisban
Hallottunk már a levegős hőszivattyús rendszerekről? (x)
Marketinginfo.hu - 2021-02-16 09:28
PR

A háztartásokban felhasznált megújuló energiaforrások közül a leginkább ismert a napelemes rendszer.

De ez közel sem jelenti azt, hogy ez lenne az egyetlen mód arra, hogy környezetbarát és -tudatos módon oldjuk meg az energiafelhasználásunkat.

A háztartásokban felhasznált megújuló energiaforrások közül a leginkább ismert a napelemes rendszer, de ez közel sem jelenti azt, hogy ez lenne az egyetlen mód arra, hogy környezetbarát és -tudatos módon oldjuk meg az energiafelhasználásunkat. A hőszivattyús rendszereket kevesebben ismerik, és akik már hallottak róla valamit, sokszor félreértik, rosszul tudják az alapokat. Nézzünk néhány tévhitet és cáfolatukat!

Hidegben is működik a levegős hőszivattyú?

Szibériában könnyen lehet, hogy nem ez a legmegfelelőbb technológia, de ha Magyarországra és a környékre gondolunk, akkor az egyszerű válasz: igen. A levegős hőszivattyúk -28°C-ig működőképesek.

Csak fűteni tud egy ilyen rendszer?

Egyre többen jöttek már rá, hogy nem feltétlenül van szükség külön fűtő- és hűtőberendezésre. A levegős hőszivattyú mindkét funkcióra alkalmas, és meleg vizet is képes előállítani.

A levegős hőszivattyú rendszer összekapcsolható más energiatermelő berendezéssel?

Egyes hibás / hamis információkkal ellentétben a válasz igen. Többek között napelemes rendszerrel és napkollektorral is használható.

Tényleg olyan hangos?

A rövid válasz: nem. Egy átlagosnak mondható kültéri egység legfeljebb olyan hangot ad ki, mint egy normál beszélgetés (kb. 50 decibel).

Használható radiátorokkal?

Is-is. Igen nagy méretű radiátorokkal, magasabb hőfokon használható, de jobb megoldás padló - mennyezetfűtést vagy fan-colokat választani hőleadó felületként.

Tényleg hatalmas, sok helyet foglal el?

Általában tényleg nem egy apróság, de ha kisebb helyre szeretnénk egy rendszert telepíteni, léteznek erre kifejlesztett modellek is, mint egy kombinált tartályos rendszer vagy például a Panasonic AllinOne kombinációja.

Kutat kell fúrnom!?

Nem. A geotermikus (víz-víz, talaj-víz) geotermikus hőszivattyúkkal ellentétben a levegős hőszivattyúkkal ellentétben nincs szükség kútfúrásra vagy szondá(k)ra.

Kérdésünk van? Belevágnánk?

A Wagner Solar Hungária tudja a válaszokat: hőszivattyúkkal, napelemekkel, napkollektorokkal, pellet kazánokkal és hővisszanyerős szellőztetőkkel is foglalkozik. 2002 óta vannak a piacon, és a megújulók piacán nagyon helyesen hosszú (több évtizedes) távra terveznek: így velük nemcsak megtérülnek a berendezések, de a környezetet is jobban kíméljük.

Meddig húzza egy levegős hőszivattyú?

Ha megfelelően karbantartjuk és használjuk, 10-15 év is lehet az életciklus, így az eredeti befektetés árát visszahozza és spórolhatunk vele.

Az elektromos fűtés anyagilag jobban megéri!?

Nem, nem éri meg jobban. Mivel a hálózatból érkező, tisztán elektromossággal táplált fűtőrendszernek nincs megújuló része, ennek a COP értéke 1 lesz. A levegős hőszivattyúval maga a fűtés tehát 3-4-szer olcsóbb!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A germicidlámpás berendezések használata a forgalmas épületekben (x)
  Háztartási szivattyúkkal könnyedén láthatjuk el kertünket vízzel, vagy mozgathatjuk el onnan (x)
  A napelemes rendszer hatékonysága (x)
  4 tipp a fenntarthatóbb háztartásért (x)
  Mennyibe kerül az ingyen energia? (x)
  Ásványvízforrással fűt a Coca-Cola

További hírek ebben a kategóriában

Díjazták a kreatív tanárokat
Hogyan lesz sikeres a pergetés w...
A germicidlámpás berendezések ha...
Marketing Diamond Awards 2023