Hírek
22536 hír az adatbázisban
Sivatagi táj Tenerifén, a Teide vulkán (x)
Marketinginfo.hu - 2021-02-15 09:24
PR

Tenerifén járva sokszínű természeti csodálnivaló várja az utazókat és kalandra vágyókat. A sziget közepén található Teide vulkán egyben a Kanári-szigetek legismertebb szimbóluma.

Bár a vulkán kiemelkedése önmagában is látványos, azonban az egész sziget egy hatalmas vulkáni kőzetből keletkezett, évmilliók alatt magasodva a tenger felszíne fölé. Ezért magasságát nem a tengerszinttől számolják, hanem az óceán legmélyebb pontjától.

A világ legnagyobb árnyéka

A sziget közepén elhelyezkedő, 300-700 méter magasra nyúló perem öleli körbe a legfiatalabb vulkáni képződményt, a Teidét. Különös elhelyezkedése egy több millió évvel ezelőtti vulkánkitörés maradványának köszönhető.

A Kanári-szigetek és egyben Spanyolország legmagasabb pontján tett látogatás kalandokban és különös látványban bővelkedik. A Teide csúcsáról leírhatatlan a panoráma mind Tenerifére, mind a szigetet körülölelő óceánra.

A turisták által kedvelt programot érdemes a napfelkelte idejére tervezni, ezekben az órákban különös látványban lehet része a korán kelőknek. Éjszakára ajánlott az Altavista menedékházban megszállni, és hajnalban nekivágni az útnak.

Így a korai, még alacsonyan járó napsugarak útja által, az óceánra vetített háromszögű árnyék látható a csúcsra időben felérve. Ez a vetület a világ leghosszabb árnyékának számít, páratlan kilátással karöltve különleges és emlékezetes látvány az idelátogatók számára.

A Teide vulkán meghódítása

A Teide vulkán és a körülötte elhelyezkedő nemzeti park az UNESCO világörökségéhez tartozik. Különös élményt tartogat, ha nem csak külső szemlélőként tekinti meg a turista, hanem elég bátor és persze fizikai erővel is rendelkezik a vulkáni túrához.

Két lehetőség van a Teide meghódítására. Az egyik gyalogosan nekivágni és leküzdeni az 1500 méteres szintkülönbséget, vagy felvonóval elérni 3500 méterig, majd gyalogosan megmászni a további 200 métert.

Előbbi opció csak felkészült és rutinos túrázóknak ajánlott, a terep meredek és sziklás, megfelelő kondíció és felszerelés nélkül nem szabad nekivágni a 8 km-es útnak.

Fontos tudnivaló, hogy a látogatás engedélyköteles mindkét verzióban, amit már az utazás előtt pár hónappal érdemes beszerezni, hogy legyen hely és szabad időpont.

Kráterek és szerpentinek a szigeten

A szigeten tett látogatás a Teide vulkánon és a tengerparti pihenésen túl számtalan különlegességet tartogat, melyek főképp a kalandra vágyó, aktív turizmust keresők számára jelenthetnek kikapcsolódást.

A holdbéli táj változatos látványa már önmagában is egy csoda a szerpentines utakon haladva. A néhol sivatagi hangulatú látképet itt-ott megtöri a buja zöld növényzet vagy egy kanárifenyők alkotta erdő. A magaslatokon elhelyezett kilátópontokról a panorámában lehet gyönyörködni, az éjszakai égbolt látványában pedig a csillagvizsgáló tornyokból.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy egy mai napig aktív vulkánról van szó, melyet a fel-feltörő kénes illatú gőzök is bizonyítanak.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új reklámarca van az Old Spice-nak
  Büszke a Henkel a rallysokra
  Cserjéből gumiabroncs
  Az űrbe üzent a Hyundai
  Sivatagi Corsa-reklám az Opeltől
  A videókommunikációnak kedvezett a vulkánkitörés

További hírek ebben a kategóriában

Stratégiai HR szolgáltatásokkal ...
Hallottunk már a levegős hősziva...
Jelzáloghitel-elengedés: milliók...
Tehertaxi, avagy így szállíttass...