Hírek
22709 hír az adatbázisban
Kollagénnel az öregedés jelei ellen (x)
Marketinginfo.hu - 2021-01-22 13:44
Egészségmarketing

Ha valami varázslatos csoda folytán teljesülhetne 3 kívánságod, te mit kérnél? Kiapadhatatlan bankszámlát? Igaz szerelmet? Egészséget? Netán örök szépséget és fiatalságot?

Van egy olyan érzésünk, hogy az utolsó biztosan szerepelne a listában... Hisz az idő kegyetlen, és az öregedés senkit sem kímél. Ez persze nem jelenti azt, hogy bizonyos módszerekkel ne lehetne késleltetni az idősödés első jeleinek feltűnését.

Megöregedni nem csak egyféleképpen lehet!

Gondoltad volna, hogy nem csak egyetlen módon lehet megöregedni? Általában két különböző típust szoktunk megemlíteni.

Az első az életkor szerinti, vagyis a kronológiai öregedés. Ez egy természetes folyamat, ami kivétel nélkül mindenkinek a szervezetében végbemegy. Ez ellen csupán egyet tudsz tenni: azt, hogy elfogadod. Szerencsére azonban egy hosszadalmas, lassú procedúráról van szó, ami csak 50 éves kor körül kezd igazán látványossá válni.

A másik pedig az úgynevezett "photo-aging" jelenség. Főként a környezeti hatások idézik elő. Melyek ezek? Például az egészségtelen életmód, a dohányzás, a túlzásba vitt napozás és szoláriumozás és az ehhez hasonló, közismerten egészségre káros tényezők. Akik nem figyelnek és kerülik el őket tudatosan, azoknál megfigyelhető, hogy sokszor idősebbnek tűnnek a valós koruknál. Biztosan te is találkoztál már olyasvalakivel, aki ránézésre 40 évesnek tűnt, ám kiderült, hogy még csak a húszas éveit tapossa.

Természetesen ennek a fordítottja is előfordulhat, amikor valaki még 50 évesen is olyan jó formában van, mintha csak tegnap töltötte volna be a 30-at. Ebben pedig az egészséges életmód mellett a kollagénnek is kulcsfontosságú szerepe van.

Hogy jön ide a kollagén?

A kollagén az emberi test egyik legfontosabb fehérjéje, ami felelős a csontok, porcok, izmok egészségéért és a bőr simaságáért. A szervezetben található mennyisége azonban az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken, ez pedig jól látható és érezhető.

A bőr elveszíti feszességét, a csontok könnyebben törnek, az izmok teljesítménye csökken, vagyis csupa olyan tünet jelentkezik, ami együtt jár az öregedéssel. De ha külső forrásból pótolod a kollagént, akkor ezeket a folyamatokat látványosan lelassíthatod vagy késleltetheted.

Persze nem mindegy, hogy a kollagén mely típusa hogyan kerül a szervezetedbe. A Yobogu kollagénes vitaminjai hidrolizált tengeri kollagént tartalmaznak, ami nagyon hasonló az emberi testben is megtalálható kollagénhez.

A hidrolízis pedig egy olyan eljárás, melynek során az alapvetően nagyméretű kollagénmolekulát kisebb alkotóelemekre (úgynevezett peptidekre) bontják szét. Így könnyebben fel tud szívódni és be tud épülni a szervezetedbe, ezáltal hatékonyabb is lesz.

A rendszeres kollagénfogyasztás hatására a bőröd simább és fiatalosabb lesz, a körmeid és a hajad megerősödnek, az ízületi panaszok elkerülnek, vagyis kívül-belül megőrizheted a fiatalos életerőt.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Fáj a térded? Szedj rá kollagént! (x)
  Hogyan vészelhetők át az egyre melegebb éjszakák? (x)
  Évente ötmilliárdért küzdünk az öregedés ellen
  Az öregedést szimulálva ugrott meg a lap értékesítése
  Mega-trendeket rendszeresít a Coca-Cola
  Önmagáról kell gondoskodnia az elöregedő társadalomnak
  A lakosság elöregedése drámai változásokat hozhat az állami szolgáltatásokban és az adórendszerben

További hírek ebben a kategóriában

Így őrizze meg a kiváló memóriáj...
A bőrápolás a férfiak esetében i...
Fáj a térded? Szedj rá kollagént...
Mire és hogyan alkalmazza a CBD ...