Hírek
22638 hír az adatbázisban
Miért praktikus választás az acél kulacs? (x)
Marketinginfo.hu - 2021-01-22 10:32
PR

Ma már a csapból is az folyik, hogy törekedjünk a hulladékmentes életre, az egyszer használatos műanyag flakonok kiváltására.

A műanyag palackok óriási terhelést rónak a környezetre és sajnos hazánkban a műanyag hulladék újrahasznosítása gyerekcipőben jár.

Amennyiben Önnek is fontos a környezet védelme, legjobb választás, ha az egyszer használatos ásványvizes vagy üdítős palackok helyett kulacsot vásárol. Cikkünkben bemutatjuk, miért az acél kulacs a praktikus döntés.

A kulacsok jellemzői

A kulacsokat elsősorban műanyagból vagy üvegből gyártják, illetve fémből is készítik őket. Legfőbb előnyük, hogy viszonylag kis súlyuknál fogva könnyen hordozhatóak, így Ön is bátran magával viheti kirándulásra, túrázásra, munkába is. Az eldobható műanyag palackokkal szemben nem szennyezik a környezetet. Nem utolsósorban pedig szebbnél szebb kulacsok közül válogathat. A kulacsok legfőbb hátránya, hogy alapvetően nem képesek a benne tárolt folyadék hőmérsékletének megőrzésére.

Amennyiben Önnek is fontos, hogy tiszta vizet fogyasszon, érdemes vízszűrős kulacsot beszereznie, amely a csapvizet finom szűrt vízzé alakítja, amit bárhová magával vihet. Ha otthona kényelmében is élvezni szeretné az egészséges ivóvíz fogyasztását, érdemes egy vízszűrő, víztisztító berendezést beszereznie, mely nagyobb mennyiségben képes a csapvíz szűrésére, így a főzéshez, tisztálkodáshoz szükséges tiszta víz is fedezhető vele.

Miért praktikus az acél kulacs?

Egy biztos: a rozsdamentes acél kulacs egy örök darab. Önnek csak egyszer kell megvennie és egy életre szóló társa lesz. Ez leginkább az acél ellenállóságának köszönhető. Az acél olyannyira ellenálló anyag, hogy a savas vegyszerek sem tudják azt károsítani. Persze nem javasoljuk, hogy ilyen anyagot töltsön a kulacsba.

Legyen szó akár túrázásról, rövidebb kirándulásról vagy a dolgos hétköznapokról, az acél kulacs nem fogja cserben hagyni. Nem kell attól tartania, hogy megsérül a kulacs, ha leejti, hozzáüti valaminek, hiszen masszív anyagból készül.

Az acél kulacs vásárlásával már rövidebb távon is pénzt takarít meg, hiszen kiváltja az eldobható műanyag ásványvizes palackok vásárlását. Amennyiben rozsdamentes acélból készült kulacsot választ, nem kell attól tartania, hogy idővel elkopik.

Az acél ellenállósága miatt az állagmegőrzés teljes mértékben garantálható, így a hosszú élettartamnak köszönhetően szintén megéri az acél kulacsot választania.

Az acélból készült kulacsok amellett, hogy könnyűek, cseppmentesen záródnak és számtalan trendi stílusban elérhetőek. Habár az acél kulacs hőtartó képessége nem hasonlítható össze egy termosz hatékonyságával, de egy bizonyos ideig képes megőrizni a beletöltött folyadék hőmérsékletét, így például egy hosszú kirándulás elején átmelegítheti kihűlt végtagjait egy finom, forró tea elfogyasztásával.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az egykaros csaptelep előnyei, hibalehetőségei és a javítási lehetőségek (x)
  Az italgyártók növelik az újrahasznosított műanyagok arányát
  A Hyatt 2021-ig eltávolítja a kis palackokat a szálloda fürdőszobáiból
  Street art felhő lámpaizzókból

További hírek ebben a kategóriában

Az egykaros csaptelep előnyei, h...
Sikeresen zárt az EFOTT
4 dolog, amit a macskák ki nem á...
Hol és hogyan rendszerezzük szer...