Hírek
22536 hír az adatbázisban
Ismerkedjen meg a LED világítás számtalan előnyével! (x)
Marketinginfo.hu - 2021-01-19 10:22
PR

A LED világítás évről évre letaszítja eddigi stabil helyéről a hagyományos világítási módszereket, hiszen számos olyan előnyös tulajdonsággal rendelkezik, amelyet a hagyományos izzók nem mondhatnak magukénak.

Térnyerése tagadhatatlan, azonban még így is sokakban merülhet fel a kérdés, hogy miért kellene LED fényforrásokra lecserélniük hagyományos izzóikat. Ez a bejegyzés segítségére lehet, amennyiben még mindig rendelkezik kételyekkel a LED világítástechnikai eszközökkel szemben.

Mégis mi az a LED?

A LED egy mozaikszó, amely angol megfelelője a Light Emitting Diode, azaz fényt kibocsátó dióda. Első típusát Ifj. Nick Holonyak fejlesztette ki 1962-ben, viszont a korai években megalkotott diódákat még nem voltak képesek világítási célzattal felhasználni. Későbbi, 1994-ben mutatták be az első, nagy fényerővel rendelkező és kék színnel világító diódát, amely a ma ismert LED legközelebbi elődjének tudható be.

A LED összességében egy olyan dióda, amely félvezető anyagokból készült. Ennek az anyagnak az összetételétől és ötvözőitől függ, hogy milyen szín kibocsátására képes a dióda. A fény létrejöttének folyamata igen egyszerű, hiszen a diódára adott áramforrás a dióda anyagában lévő atomok elektronjait gerjeszteni kezdi, amelytől nagyobb energiaszintű elektronpályára kényszerülnek. Ezt követően visszatérnek a helyükre és fotonokat bocsátanak ki, amely fény formájában lesz látható.

Ennek fejében elmondható, hogy minél nagyobb a feszültség, annál nagyobb a kisugárzott fotonok mennyisége, azaz maga a fényerősség.

A LED izzók előnyei

A LED számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik a hagyományos fényforrásokkal szemben, amely nem csak technológiai, de környezeti előnyöket is hordoz magában. Teljesítménye alacsony és hosszú élettartammal rendelkezik, így mindamellett, hogy környezetbarát, pénztárcabarát is. Hiszen az energiamegtakarítás mellett minőségi termék megvásárlása következtében nem szükséges cserélgetnie azt. Így a modern LED izzók esetében minden szempontból pénzt spórolhat hosszú távon.

A LED izzó kevésbé sérülékeny, így garantáltan hosszú ideig tudja élvezni fényét. Mivel kompatibilis a hagyományos fényforrásokkal is, így nem szükséges a lámpatestet vagy a foglalatot lecserélnie, csupán más típusú izzót kell választania. Környezetbarát volta nem csak energiaspórolás szempontjából kerül előtérbe, hanem a gyártás folyamán egyaránt. Hiszen az izzó megalkotásakor nem használnak mérgező anyagokat. Különböző típusú LED izzók közül válogathat, így változatosságának köszönhetően feldobhatja minden egyes helyiség megjelenését.

Nem érzékeny a kapcsolgatásra, és nincs szükség valódi működéséhez bemelegedési időre. Azonnal teljes fényerővel árasztja el a helyiséget, és vibrálásmentes fényt biztosít, amely megkíméli a szem- és fejfájástól egyaránt.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megmutatjuk az RGB LED panelek használatának az előnyeit (x)
  LED növényvilágító lámpák sorozatgyártását kezdte el a szegedi Ledium
  A DMX címezhető LED szalagok bemutatása (x)
  Állandó fényforrás LED tablóval
  Elindult az adventi fényvillamos Budapesten
  Újjáélednek Budapest belső kerületei
  Új OOH reklámfelületek a London City reptéren
  IKEA: Led it be

További hírek ebben a kategóriában

Stratégiai HR szolgáltatásokkal ...
Hallottunk már a levegős hősziva...
Sivatagi táj Tenerifén, a Teide ...
Jelzáloghitel-elengedés: milliók...