Hírek
23094 hír az adatbázisban
Mik a fontosabb szempontok a laptop-videókártya kapcsán? (x)
Marketinginfo.hu - 2020-12-15 09:25
Digitális

Hogyan érdemes laptop-videókártyát választani annak érdekében, hogy a készülékből a lehető legtöbbet sikerüljön kihozni?

Ezt a kérdést válaszoljuk meg a bejegyzésben részletesen is. Avagy belemegyünk a videókártya-választás komolyabb rejtelmeibe.

Mi alapján érdemes videókártyát választani a laptopodhoz?

A legfontosabb változót a felhasználás várható jellege jelenti. Teljesen más szempontoknak kell ugyanis érvényesülnie egy munkához, egy játékhoz vagy pedig egy alapvetően szórakozáshoz használt laptop esetében.

A videókártya elsősorban a megjelenést, vagyis a laptopkijelzőn keresztül kapott képminőséget hivatott befolyásolni. Minél jobb minőségű egy videókártya, annál komolyabb teljesítményt várhatunk tőle használat közben.

Egy gamer laptop esetében például a videókártya elképesztően fontos, nélküle a komolyabb játékok el sem fognak indulni. Viszont egy szövegszerkesztéshez, Excel táblázatok használatához vagy sorozatok nézéséhez használatos laptopnál kevésbé lesz fontos ez a kérdés.

Fontosabb tényezők, amik befolyásolhatják egy laptop-videókártya értékét

A legtöbb felhasználó elsősorban a videókártya várható teljesítménye alapján dönt a választást illetően. Eleve azok néznek utána az elérhető videókártyák tudásának és paramétereinek, akik komolyabban gondolják ezt a kérdést.

Náluk ugyanis jó eséllyel nem mindegy, hogy a videókártya mennyire segíti a zökkenőmentes felhasználást. De nemcsak a gamerek számára jelent kiemelt prioritást, hogy a laptop-videókártya mennyire képes a magas szintű teljesítményre. Egy profi fotós vagy videóvágással foglalkozó szakembernél ez szintén kiemelt szempont lehet.

A teljesítmény mellett a videókártya energiafogyasztása számít még annak a tulajdonságnak, ami alapján döntést lehet hozni egyik vagy másik opcióról. Ha ugyanis a videókártya kevesebbet fogyaszt, alapvetően a laptop is tovább fogja bírni töltés nélkül.

Az integrált laptop-videókártyák használatának előnyei és hátrányai

A manapság beszerezhető és használatban lévő laptopok többségében az Intel integrált videókártyái dolgoznak. Nyilván nem véletlenül. Ugyanis ezek az integrált videókártyák kiválóan dolgoznak, és minden igényt kielégítenek.

Az integrált videókártya tehát kényelmes és praktikus megoldást jelent. Ugyanakkor az éremnek van másik oldala is. Nem érdemes ugyanis elfelejteni, hogy egy integrált videokártyával szerelt laptop hosszabb távon akár gyengébbnek is bizonyulhat. Különösen abban az összehasonlításban, hogy egy diszkrét videokártyával ellátott laptoppal vetjük össze.

Szóval, a videókártya-választás meglehetősen összetett kérdésnek számít. Érdemes tehát minden szóba jöhető érvet megfontolni még azelőtt, mielőtt a rendelésről és a beszerzésről döntést hozunk.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan találd meg az ideális laptopot? (x)
  Laptopokat és tableteket gyűjtenek a gyermekotthonok lakóinak
  Mobilon nézzük ki, de a vásárlás laptopról történik
  Húszezres laptopokra lenne igény
  Óriásplakáton nyújtózkodtak a HP eszközök
  Kivonul az európai laptoppiacról a Samsung
  Etiópiában épít gyárat a Samsung
  Jó jegyért laptop
  A mini-laptop piac felé kacsingatnak a mobilmárkák

További hírek ebben a kategóriában

A dinamikus keresési hirdetés (x...
Együtt gyúr a BioTechUSA és a Gr...
Ezért jó a használt monitor, és ...
Valentin-napi játékot hirdet a S...