Hírek
23605 hír az adatbázisban
Mindenmentes lángos (x)
Marketinginfo.hu - 2020-12-14 11:46
Reklám

Te is szívesen emlékszel a nyarak ízeire? A puha lángosra jó sok sajttal és tejföllel?

Az embernek szinte azonnal beindul nyálelválasztása, és nincs is más vágya, mint kézbe kapni egy jó nagy lángost. De vajon a lángos csak nyáron igazi sláger?

A lángos örök

A lángos pont az az étel, amit szinte bárki, bárhol, bármikor képes elkészíteni. Természetesen vannak olyan opciók, amikor sokkal jobban esik egy mások által elkészített darab. Ilyenkor nincs más hátra, mint elmenni és venni egy kiadós lángost. De miért is ne lenne így, mikor ez az étel egy igazi jolly joker, azaz bárhol, bármikor fogyaszthatunk belőle?

Mint minden tökéletes tervben, itt is felmerül a kérdés, hogy mi van abban az esetben, ha érzékeny vagy a gluténra, tojásra, tejre vagy épp a magokra? Szerencsére nem kell lemondani a lángosról senkinek, mivel a fenti alapanyagok nélkül is készült már lángosalap.

A Szafi Free termékek közül a lángos lisztkeverék használata a legjobb módja annak, hogy mindenmentes és tökéletesen finom lángos kerüljön az asztalodra. Ha félsz attól, hogy a sok szénhidráttól a nyári alakod nem lesz igazán bomba, akkor ne aggódj! Ezekkel a Szafi lisztekkel bármit készíthetsz, garantáltan nem fognak felszaladni a plusz kilók, hiszen semmi olyat nem tartalmaznak, ami ne tenne jót a súlyodnak. Na de ideje, hogy elkészítsük a mindenmentes lángost!

Szafi mindenmentes lángosa otthon

Ennek a lángosnak a tésztáját nem kell keleszteni, és nem kell hozzá semmi különleges hozzávaló, és ezerszer egészségesebb, mint bármilyen más lángos.

Ami kell 2 darab lángoshoz: 140 g Szafi Free lángos lisztkeverék, 20 g frissen facsart(!!!) citromlé vagy almaecet, 1 dl langyos víz, kókuszolaj a formázáshoz és sütéshez. Ha többet szeretnél csinálni, akkor arányosan növeld a mennyiségeket.

Hogyan csináld?

A lisztkeverékhez adjuk hozzá a citromlevet és a vizet. Gyúrjuk össze, majd pihentessük 10 percig, mielőtt újra dolgoznánk vele. Ezidő alatt nyugodtan elkezdhetjük hevíteni a kókuszolajat, hiszen akkor jó, ha a forró olajba érkezik a lángostészta.

Egy lágy és könnyen formázható tészta van előttünk, amit enyhén lisztes felületen át kell gyúrni, majd olajos kézzel formázni. Ezután csináljunk belőle 2 lángost, nagyjából 16 centis átmérővel. Végül mehet az olajba. Oldalanként célszerű 4-5 percig sütni, majd egy papírtörlőn felitatni a felesleges olajat.

Ugye, milyen egyszerű? Jöhetnek a feltétek kedved szerint, fokhagyma, sajt, tejföl, vegyesen vagy akár sonkával meghintve. A határ a csillagos ég, csináld úgy, ahogy szereted. Egészséges és biztosan nem hizlal, na meg visszaidézi a nyarat ebben a hideg, ködös időben. A hozzávalókat beszerezheted a Biocity webáruházban, ahol garantáltan minden alapanyag egészséges.




NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Vénusz Lángos Voks 2017

További hírek ebben a kategóriában

A Miller Mix globális kampánya a...
A nyár a Borsodi Friss új ízével
Közönségdíjas lett a Lidl karács...
A reklámadó hatásai az iparág dö...