Hírek
22555 hír az adatbázisban
Miért éri meg munkaerő-kölcsönző cég szolgáltatását igénybe venni?
Marketinginfo.hu - 2020-11-24 14:43
Karrier

A munkaerőhiány manapság már szinte mindennapos problémának számít főként a gyártóipari vállalatok életében.

Az emberhiány miatt előfordulhatnak csúszások, illetve bizonyos projekteket el sem tud vállalni a cég, ha előreláthatólag nem lesz meg hozzá az elvégzéséhez szükséges munkaerő. Többek közt erre kínálnak nagyszerű megoldást a munkaerő-kölcsönző cégek, de emellett számos további előnnyel számolhat, aki igénybe vesz egy ilyen szolgáltatást.

Nincs szükség toborzásra

A munkaerő toborzása nem csupán idő- és költségigényes folyamat, hanem a HR-osztály számára rengeteg energiabefektetéssel is jár. Kezdve a hirdetések feladásától, az önéletrajzok válogatásán át egészen az interjúztatásig rengeteg plusz munka adódik, és sok esetben ez nem térül meg, hiszen mindig számítani kell lemorzsolódásra, még sikeres toborzás esetén is.

Ha munkaerő-kölcsönző cég intézi a toborzást, akkor a HR mentesül e feladatok alól, hiszen a kölcsönző cég a szerződésben meghatározott számú munkavállalót a szerződésben rögzített időpontban és a szükséges ideig rendelkezésre fog bocsátani.

Kevesebb adminisztráció

Bizonyára nem kell bemutatni, hogy egy munkavállaló alkalmazása mennyi adminisztrációs terhet ró a vállalatokra. Azonban kölcsönzés esetén a munkavállaló a kölcsönző céggel áll kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy a munkaszerződés megkötése, a kötelező bejelentések és bevallások teljesítése, a bérszámfejtés, a járulékok kifizetése, valamint a munkabér meghatározása és kifizetése mind a kölcsönbeadó céget terhelik.

A kölcsönbe vevő cég feladatai ezáltal jelentősen csökkennek, vagyis lényegében csak a munkaidő és a munkavégzés helyének meghatározása, a szabadságok kiadása és az elvégzett munka minőségének ellenőrzése lesz a feladata.

Rövid és hosszú távon egyaránt megoldást jelent

A munkaerő-kölcsönzés ideje a szerződésben előre meghatározottak szerint történik, vagyis rövid és hosszú távon egyaránt lehetőség van kölcsönzésre.

Rövid távon főként akkor éri meg, ha projekt jellegű megbízások vannak, vagyis nem állandóan, hanem csak időszakosan van szükség nagyobb létszámra.

A hosszabb távú kölcsönzés a leginkább jellemző főként a gyártóipar esetében, elsősorban ott, ahol nagyszámú, folyamatos betanított munkára van szükség, és magas a fluktuáció.

Költségoptimalizálás szempontjából szintén hatékony

A költségek szempontjából is megéri munkaerőt kölcsönözni, hiszen a kölcsönzés díja nem munkabérként fog megjelenni a könyvelésben, hanem költségként elszámolható, vagyis a kölcsönzés akár egyfajta költségoptimalizációnak is tekinthető.

Amennyiben Ön úgy gondolja, hogy a vállalatának munkaerőhiányára a munkaerő-kölcsönzés jelentheti a megoldást, vegye fel a kapcsolatot a Beraman Hungary munkatársaival!

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Díjazták a legütősebb hazai munkáltatói márkákat
  A társadalmi ügyekben aktív cégek előnyben
  Csak minden ötödik ember érzi jól magát a munkahelyén
  Stabilan 100 ezer fő felett a munkaerő kölcsönzés
  Sok sebből vérzik a szakember-utánpótlás
  Egyre népszerűbb a munkaerő-kölcsönzés
  A fővárosi piac felé nyit a Man at Work
  Munkát adományozott a Man at Work

További hírek ebben a kategóriában

Új ügyvezető igazgató a Hankook ...
Heikki Laine az NNG új marketing...
A Tommy Hilfiger Avery Bakert ne...
Új elnök-vezérigazgató a Volánbu...