Hírek
22566 hír az adatbázisban
Nehezen alszol el esténként? Íme 4 tipp, ami segít (x)
Marketinginfo.hu - 2020-11-24 13:30
Egészségmarketing

Az alvászavarok számtalan ember életét nehezítik meg, napjaink egyik "népbetegségének" számítanak.

Amíg valaki nem tapasztalja meg a saját bőrén, talán el sem hiszi, hogy a napi aktivitás során mennyit számít az előző éjszakai pihenés minősége. Akinek pedig gondjai vannak az alvással, az sokszor szinte bármit megadna egyetlen nyugodt éjszakáért.

Ha nincs szervi betegséged, sem nyughatatlan kisgyermeked, aki miatt éjszakáznod kell, mégsem jön álom a szemedre, akkor fogadd meg az alábbi jó tanácsokat, hogy végre hozzád is ellátogasson az álommanó.

Alakíts ki egy esti rutint!

Egy megszokott napirendhez ragaszkodni mindig könnyebb, mint összevisszaságban tölteni az időt. A lefekvés időpontja legyen minden nap közel azonos, az előtte lévő 1-2 órában pedig hangolódj rá fejben is az alvásra. Vegyél egy kellemes, lazító fürdőt vagy egy forró zuhanyt, készítsd elő a másnapi öltözékedet, olvasgass... a lényeg, hogy minden estéd nagyjából ugyanúgy teljen.

Varázsolj kellemes légkört a hálószobába!

Senki sem tud olyan környezetben nyugodtan pihenni, ahol nem érzi jól magát. Ha az ágyad kényelmetlen, az ablakon beszűrődnek a kinti fények, esetleg behallatszanak az utcai zajok, akkor a pihentető alvás bizony csak álom marad. Törekedj a komfortos fekhelyre, sötétíts be alaposan, és próbáld meg kizárni a zavaró hangokat.

A hálószobában kerüld az éles, vakító fényforrásokat, használj hangulatvilágítást, ami lágyan derengő fénybe vonja a helyiséget. A hőmérséklet legyen kellemesen hűvös, és alvás előtt nem árt egy nagy szellőztetés sem, hogy a szoba megteljen friss oxigénnel.

El a kezekkel a gyógyszerektől!

Sokan "tüneti kezeléssel" akarják megoldani az alvásproblémákat, és a legegyszerűbb megoldáshoz, az altatókhoz nyúlnak. Ezek a szerek azonban hosszabb távon függőséget okozhatnak, és odáig juthatsz, hogy gyógyszer nélkül képtelen leszel majd elaludni! Ennél sokkal célravezetőbb, ha a természetben fellelhető gyógynövények segítségével merülsz álomba, például a Myrobalan kapszulák segítségével. Így elkerülheted a káros mellékhatásokat és a másnapi bágyadtságot.

Lefekvés előtt ne használj semmiféle elektromos kütyüt!

Bizonyára veled is sűrűn előfordul, hogy az ágyban fekve az okostelefonodat nyomkodod, tv-t nézel, vagy esetleg laptop, tablet van nálad. Ne tedd! Ezeknek az eszközöknek a kijelzői úgynevezett "kék fényt" bocsátanak ki, ami csökkenti az elálmosodásban fontos szerepet játszó melatoninhormon szintjét, ezáltal nehezebben fogsz tudni elaludni.

Igen, tudjuk, hogy a legtöbb készüléken van már éjszakai mód, ami sárgássá változtatja a kijelző fényét, a leghatásosabb módszer azonban az, ha ezeket az eszközöket egyszerűen száműzöd a hálószobából.

Valamint lefekvés előtt már ne gondolkodj a munkán, a megoldásra váró feladatokon és a mindennapi problémákon. Tisztítsd meg a tudatodat a stressztől, és kapcsolj ki.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan vészelhetők át az egyre melegebb éjszakák? (x)
  Globális márka lett a DeLaVie
  Alvásról, evésről is lemondanak a Black Friday hívők
  Új termékváltozatban az Unicum
  Alvásklinikán tesztelték az Electrolux porszívóját
  Új márkanév a gyógynövény piacon

További hírek ebben a kategóriában

Légutak tisztítása - avagy az or...
4 pozitív hatás, amit a paleolit...
A bőrrák felismerését vizsgáló k...
Fontos a sport szerepe a női vez...