Hírek
22566 hír az adatbázisban
Masszázsmedencével a fájdalmak ellen (x)
Marketinginfo.hu - 2020-10-25 16:20
Egészségmarketing

A meleg és a masszázs együttese számtalan pozitív hatást gyakorolhat a szervezetünkre, vagyis a masszázsmedence az egészségünk mellett a fájdalmaink csökkentésére szintén remek megoldást kínál.

De pontosan milyen fájdalmakra és hogyan van hatással a rendszeres masszázsmedence-használat? Ennek jártunk utána.

Lábfájdalmak

A lábfájdalmak a modern világban szinte mindennapos problémát jelentenek, melynek oka meglepően sok esetben a gerincben keresendő, de természetesen okozhatja a túlzott fizikai aktivitás, a mozgásszegény életmód és a túlsúly is, valamint az ülő- és az állómunka egyaránt felelőssé tehető.

A lábfájdalmak ellen többféle módszert bevethetünk, az egyik legnépszerűbb a kompressziós harisnya viselése, melynek a vérkeringés serkentésében van szerepe, de a lábmasszázs szintén egy jó alternatív megoldást kínál. Ha pedig ezt a két módszert szeretnénk együtt bevetni, akkor a masszázsmedence használata igazi telitalálat.

Ugyanis a masszázsmedence meleg vize és a befúvók masszázsának kettőse igazán jótékony hatással van a lábakra, hiszen serkenti a vérkeringést, valamint ellazítja az izmokat és az ízületeket is. Sőt, néhány masszázsmedencében, mint például a Caldera Spas masszázsmedencékben még olyan befúvó is található, mely kifejezetten a lábakat veszi célba, vagyis akár a comboktól egészen a talpakig képes a lábainkat egy erőteljes masszázzsal ellazítani.

Hátfájdalom

A mozgásszegény életmód és az ülőmunka nem csupán a lábak fájdalmáért tehető felelőssé, hanem a hátfájás egyaránt a számlájára írható. Persze ebben nagy szerepet játszik a stressz is, ami a rendszeres masszázsmedence-használattal jelentősen enyhíthető.

Ennek elsődleges oka, hogy a meleg víz serkenti a vérkeringést, melynek hatására az erek kitágulnak és így több vér, ezáltal pedig több oxigén és tápanyag jut el az izmokhoz. Így az izmok működése javul, ráadásul a benne lévő görcsök is csökkennek.

Valamint a víz felhajtó ereje szintén pozitív hatással van a csontokra, az ízületekre és az izmokra, ugyanis leveszi a nyomást róluk, így megszűnik a folyamatos terhelés, ami a fájdalmat okozza.

A fentiekből jól látható, hogy a rendszeres masszázsmedence-használat valóban jó hatással van a mozgásszervi panaszokra, de emellett számos pozitív egészségügyi hatást szintén kiválthat, mint például az erősödő immunrendszer, a szív- és érrendszeri panaszok csökkenése és az alvásproblémák megszűnése.

Azonban bármilyen fájdalomról van szó, fontos kiemelni, hogy amennyiben napokon vagy heteken belül nem enyhül, illetve nem múlik el, érdemes felkeresni az orvost, és részt venni egy alapos kivizsgáláson, hogy kiderülhessen, mi okozza valójában a fájdalmat. Szerencsére sok esetben elegendő lehet a célzott mozgásterápia valamilyen gyógyszerrel kiegészítve és a masszázsmedence rendszeres használatával megtámogatva.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan vészelhetők át az egyre melegebb éjszakák? (x)
  Megkönnyítik a szoptatást a mellbimbókrémek (x)
  Luxus masszázsélmény otthon
  Masszázsra buzdított a Durex
  Láncmasszázs-rekordot döntött a Durex

További hírek ebben a kategóriában

Légutak tisztítása - avagy az or...
4 pozitív hatás, amit a paleolit...
A bőrrák felismerését vizsgáló k...
Fontos a sport szerepe a női vez...