Hírek
22800 hír az adatbázisban
Mire kell figyelni beépíthető sütők és főzőlapok vásárlásakor? (x)
Marketinginfo.hu - 2020-10-25 12:38
PR

A hagyományos konyhai berendezéseket manapság egyre inkább felváltják a beépíthető gépek, különösen igaz ez a sütőkre és a főzőlapokra.

Ezek a készülékek belesimulnak a konyhabútorba, így igen esztétikus összhatást nyújtanak. Emellett nagyon praktikusak is, hiszen a főzőlapot és a sütőt nem kell egymás fölé beépíteni, hanem ez utóbbi kényelmesen, szemmagasságban is elhelyezhető. De mire kell figyelni ezeknek a berendezéseknek a vásárlásakor? Cikkünkből kiderül.

Elhelyezés

Az első és legfontosabb kérdés, hogy hol szeretné elhelyezni konyhájában a sütőt és a főzőlapot. A döntésnél érdemes figyelembe venni a háztartásban élő családtagok számát, illetve a főzési, sütési szokásokat, hiszen mindegyik berendezésből kapható kisebb és nagyobb kivitelű is, de természetesen a konyha méretei is megszabhatják, hogy mi az, ami befér.

Általában a főzőlap beépítése az egyszerűbb, amelyhez csupán a munkapulton kell egy szükséges méretű nyílást vágni. A sütő elhelyezése valamivel bonyolultabb, hiszen megfelelő mélységű, magasságú és szélességű helyet kell kialakítani számára a konyhabútorban úgy, hogy a szellőzése is biztosítva legyen. Mindkét konyhai gép esetén figyelni kell, arra hogy gázra vagy elektromos hálózatra ráköthető legyen.

Méretek

Legyen szó elektromos vagy gázüzemű főzőlapról, léteznek keskeny, két főzőzónával ellátott és nagyobb háztartások számára akár hat főzőzónával rendelkező 90 cm széles típusok is. A leggyakoribbak azonban a minden igényt kielégítő 4 zónával vagy égőfejjel felszerelt 60 cm széles modellek.

A tökéletes sütő kiválasztásánál nem csak annak méreteit kell figyelembe venni, hanem a kapacitását is. A kompakt 45 cm széles sütők 1-2 fő számára ideálisak, míg a 60 centisek egy átlagos háztartás igényeit képesek kielégíteni, de ezek űrtartalma között jelentős különbség lehet. Előfordulnak közöttük 56 és 72 literes modellek is, ez utóbbi már nagyobb családok igényeinek is megfelelnek.

A sütők és a főzőlapok típusai

A legnagyobb gyártók sütőit és főzőlapjait általában külön is meg lehet venni, de gyakran szettekben kaphatók, így kedvezőbb áron megvásárolhatók, de természetesen így is variálhatók az eltérő üzemű berendezések. A sütők minden esetben elektromosak, hiszen ez a típus biztosítja a legegyenletesebb sütést, ám ezen belül választhatók többfunkciós készülékek is grillel, olvasztással, hőkeveréssel, sőt a csúcstechnikát jelentő gőzsütéssel is.

A főzőlapok esetén gáz- és villanyüzemű közül is lehet választani, attól függően, hogy ki melyikkel szeret jobban főzni. Ez utóbbiak választhatók a hagyományos kerámialapos és a rendkívül biztonságos és energiatakarékos indukciós kivitelben is.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Milyen tartozékokat érdemes beszerezni a konyhánkba? (x)
  Letisztult bútorok a harmonikus konyháért (x)
  Okos konyhai eszközök és tippek az ínycsiklandozó ételekért (x)
  Vágódeszka késsel, egy igazi különlegesség (x)
  Határon átívelő online sütőakadémia a Ramatól
  Nőhet az 'okoskenyerek' kereslete

További hírek ebben a kategóriában

Rakj rendet az íróasztalod körül...
Társasok baráti társaságoknak (x...
Segítség! Nem tudom bezárni az a...
A reptéri parkolótól már sima üg...