Hírek
22709 hír az adatbázisban
Párásító-körkép - Ilyen nagy a választék! (x)
Marketinginfo.hu - 2020-10-25 11:38
PR

Az ideális páratartalom otthonunkban nagyon lényeges, hiszen az sem jó, ha túl magas, és az sem, ha túlságosan alacsony: ideális érték mellett lesz jó a közérzetünk.

A száraz levegő például különösen kellemetlen a nyálkahártyáknak, emiatt párásító készülék használata lehet ajánlott. Nézzük, milyen berendezéseket találunk a kínálatban!

Az ideális páratartalom a lakásban

A lakásban lévő ideális páratartalom nagyjából 60%-ban van meghatározva. Ez az az érték, ami mellett megfelelő közérzetünk lehet az otthonunkban. Évszaktól függően ez az érték változhat, de nagy általánosságban ez a megfelelő. Ha még nem tettük, érdemes otthonunkba páramérő készüléket beszerezni, mely mindig megmutatja az éppen aktuális értéket, ha pedig eltérést tapasztalunk az ideális légnedvességtől, tudunk annak megfelelően cselekedni.

Ezt okozza a száraz levegő

A száraz levegő miatt elsősorban légúti tünetek jelentkezhetnek nálunk, az állandó fojtó köhögés és a száraz torok tipikusan lehet az alacsony páratartalom tünete. Emellett jelentkezhet száraz bőr és szemszárazság is, de a nyugodt alvásunkra és az általános közérzetünkre is kihathat. Nem kell azonban együtt élni ezekkel a kellemetlen tünetekkel, hiszen az egyes párásító készülékek éppen azért vannak, hogy megszüntessék őket. Érdemes beszerezni egy készüléket, mivel hosszú távra szóló befektetés!

Párásító eszközök - Mire jók?

A párásító eszközök arra valók, hogy nedvesítsék a helyiségekben lévő levegőt, megemeljék a páratartalom mértékét. Sokaknál az első lépés a vízzel teli edények fűtőtestre való helyezése, de a berendezésekkel jobb hatásfokot érhetünk el, mint ezekkel a házi praktikákkal.

Ezek az eszközök már igen okosak: akár azt is beállíthatjuk, hogy milyen értékek mellett lépjenek működésbe, és mekkora érték mellett álljanak le. Ez nagyon praktikus energiagazdaságosság szempontjából is.

Párásítók típusai

Manapság már többféle párásító eszköz is elérhető, többféle típus is megtalálható a Páramentesítő.hu erre (is) specializálódott webáruházában. A készülékeket az különbözteti meg egyrészt, hogy hideg vagy meleg párásítók-e, tehát a víz felmelegedésével születik-e a pára. Sőt! Vannak olyan készülékek, amik többfunkciósak, például ventilátorral együtt működnek.

A meleg párásítók tehát gőz formájában fújják a párát, a hideg párásítók pedig porlasztják a vízcseppeket. Mindkét esetben érdemes desztillált vizet használni! A jobb eredmény elérése érdekében akár különböző aromaolajakat is csepegtethetünk a vízbe. Figyeljünk arra, hogy ne párásítsuk túl a levegőt, hiszen a magas páratartalom sem jó, amellett könnyen elszaporodhatnak a kellemetlen penészgombák.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Szomjoltó plakát

További hírek ebben a kategóriában

Díjmentes elemek az autód kötele...
A Vajda-Papír újabb gyáregysége
Ismerd meg az elektronikai szers...
Felfrissítenéd a fürdőszobád? Mu...