Hírek
22799 hír az adatbázisban
Milyen a jó sonkakés? (x)
Marketinginfo.hu - 2020-09-24 18:31
PR

Akkor vagyunk igazán profinak nevezhetőek a konyhában, ha már rendelkezünk olyan funkcionális késekkel, amelyek a megfelelő tevékenységekben segítik munkánkat.

Ezekkel nem csak professzionálisabbá tehetőek az egyes folyamatok, de tulajdonképpen sokkal biztonságosabb is, ha mindent a maga céljára használunk. A következő pár sorban a jó sonkakés ismertetőjegyeiről olvashatsz bővebben.

A sonkakés szerepe a konyhában

Biztos veled is előfordult már, hogy valamin spóroltál, ha a konyhai eszközök vásárlása jött szóba. Habár megvásárolsz néhány minőségi kést, de egy és ugyanazon eszközzel végzed a hús, a sajt vagy a kenyér szeletelését. Mindez nem csak amatőr dolog, de sok bosszúságot is okozhat, mivel nem véletlenül születtek meg a különböző funkcionális kések.

A sonkakés például kiváló választás lehet a húsok, sültek vagy sonkák szeleteléséhez. De miért létezik külön sonkakés? Ezek hosszabb pengékkel rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően rendkívül vékony szeleteket vághatunk egy gyors, könnyed mozdulattal.

Milyen a jó sonkakés?

Bármilyen kés vásárlása előtt állunk, az első és talán legfontosabb dolog az élek megfigyelése. Ez ugyanis nem csak a gyorsabb munkát, de a balesetek elkerülését is segíti. Az is lényeges, hogy korrózióálló, acélpengével ellátott késeket szerezzünk be, amelyek biztosítják az eszköz hosszú távú alkalmazását.

Végül, de nem utolsósorban a kényelmes használat érdekében jól vizsgáljuk meg a markolatot is vásárlás előtt. Amennyiben illeszkedik a markolat a kéz formájához, akkor jól választunk.

Ha még más egyéb típusú késre lenne szükséged, akkor a Kések Ollók Webáruház funkcionális konyhakései között Te is megtalálod a szükséges darabot!

Nem minden a külső

Kések esetében nagyon igaz az a szólás, hogy nem minden a külső. Habár vannak elegánsabb helyek, ahol fontos lehet az exkluzív kialakítás, azonban ne csak az esztétikai szempontok domináljanak a kések vásárlása során! Sajnos több olyan késsel is találkozhatunk a boltokban, amelyek meglehet, hogy "csinosak", de sajnos nem teljesítik be a hozzájuk fűzött reményeket. A minőségi eszközök mosogatóban is tisztíthatóak, és ellenállnak a környezeti tényezőknek, valamint az időnek.

A pengéket tekintve is különböző méretek között válogathatunk, bár általában 15 és 30 cm közé tehetőek. Ezek a termékek továbbá speciális tartószerkezettel vannak ellátva, amely tökéletes a penge teljes vágásához.

Ha igazán felkészült szeretnél lenni, ne csak 1 vagy 2 kést szerezz be, hiszen vannak olyan speciális kések, amelyekből jó, ha több is akad a háznál. Ezeknek köszönhetően rögtönözhetünk olyan gyorsan és dolgozhatunk olyan precízen. Hidd el, sokkal másabb lesz a konyhai munka funkcionális eszközökkel!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Egy kés, ami mindig kéznél van (x)
  Mitől lesz igazán finom a saláta? (x)

További hírek ebben a kategóriában

Rakj rendet az íróasztalod körül...
Társasok baráti társaságoknak (x...
Segítség! Nem tudom bezárni az a...
A reptéri parkolótól már sima üg...