Hírek
22800 hír az adatbázisban
Hogyan készítsünk otthon szappant? (x)
Marketinginfo.hu - 2020-09-24 17:00
PR

Valami egyedi ajándékban gondolkozol, vagy csak szeretnél olyan szappant használni, amiben tudod, hogy milyen összetevők vannak?

Szerencsére ma már ezt otthon is elkészítheted, sőt még tanfolyamra sem kell járni ahhoz, hogy megtanuld a szappankészítés csínját-bínját.

Modern szappankészítés

Régebben a szappankészítés külön ágazat volt, hiszen napokon, heteken át tartott, míg elkészült a várt eredmény. A hagyományos szappan legfőbb összetevői a különböző olajok, zsírok és a lúg. Ezek főzésével készül el a szappan alapját képező készítmény. Ezt lehet később illatosítani, színezni, annak függvényében, hogy mi az, amit eredményként szeretnénk látni. Általában a szappan megszilárdulása heteket vesz igénybe, így ez egy hosszadalmas folyamat.

Szerencsére ma már bármikor elérhető számodra a Melt & Pour szappanalap, ami már azonnal az illatosítás, színezés fázisába kalauzol el, és a szappan megszilárdulása is néhány óra alatt bekövetkezik. Lássuk, hogy hogyan is készítsünk otthon szappant!

Melt & Pour szappanalap

Ez a szappanalap azonnal használatra kész, ami azt jelenti, hogy elegendő csak felolvasztani, és már dolgozhatsz is vele. Alapvetően már a neve is azt jelenti, hogy olvaszd és öntsd, így minden adott a tökéletes eredményhez. Maga a szappanöntés egyáltalán nem nehéz vagy megterhelő, így adunk néhány receptet, hogy hogyan készíts sima, illatosított, kétszínű vagy épp őskövületre hajazó szappant.

Az első lépés mindegyik variációnál, hogy vedd ki a szappanalapot a tartójából, majd egy éles késsel vágd kisebb darabokra. Ennek köszönhetően könnyebben felolvad, majd egy hőálló tálban melegítsd olvadásig, de arra nagyon vigyázz, hogy semmiképp ne forrald fel. Ha ezzel elkészültél, akkor kevergetés mellett add hozzá a színezéket és a kívánt illatot.

A többszínű szappan esetében válaszd szét a készítményt több edénybe, és úgy add hozzá a különböző színeket. Ezeket alaposan keverd össze addig, míg az adalékok jól el nem keverednek az alappal. Ha ez megvan, akkor öntsd ki formába. Ha el akarod kerülni a keletkező légbuborékokat, akkor mindenképp spricceld le egy kis alkohollal. Néhány óra és megköt, és már használhatod is.

Az őskövület szappannál ugyanúgy fel kell olvasztani az alapot, majd ahhoz az olajban elkevert magenta mica port kell hozzáadni. Ezt nem kell nagyon alaposan összekeverni, elég, ha csak 2-3-at keverünk rajta, majd vékony rétegben beleöntjük a formába. Ha megkötött, akkor olvasszuk fel a maradék szappanalapot, majd egy kis finom illóolaj hozzáadása után töltsük egy kő formájú tartóba úgy, hogy a felénél belehelyezzük a korábban megkötött szappant. Fújjuk le alkohollal, majd hagyjuk megkötni a szappant. Az eredmény magáért beszél majd.

Akár otthonra készítjük, akár ajándékba adjuk, tökéletes lesz a házi készítésű szappan, ha megfelelő alapot használunk hozzá.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Céges karácsonyi ajándékok a hatékony márkaépítéshez (x)
  Köztéren érvelt a kézmosás mellett a Lifebuoy
  A Tork szappan innovatív megoldása
  Stabilizálódott a vegyiáruk és kozmetikumok piaca
  Új illattal bővült a Fa kollekció
  Márkatörténet: Dove

További hírek ebben a kategóriában

Rakj rendet az íróasztalod körül...
Társasok baráti társaságoknak (x...
Segítség! Nem tudom bezárni az a...
A reptéri parkolótól már sima üg...