Hírek
22520 hír az adatbázisban
Három tényező, amivel megnehezíthető a betörők dolga (x)
Marketinginfo.hu - 2020-09-24 16:07
PR

Az illetéktelen behatolók gondolkodásával kapcsolatban fontos tudni, hogy néhány tényezővel extra kockázatot okozhatunk nekik, ezáltal pedig eredményesen tarthatók távol az értékeinktől.

A bejegyzés keretei között azt mutatjuk meg, hogy pontosan mik ezek a lehetőségek.

Szó lesz tehát az értékek elrejtésének, a házőrző ebeknek, valamint a biztonsági rendszereknek a hasznosságáról, amelyek egytől egyig sokat jelenthetnek a vagyonvédelem szempontjából.

A jól eldugott értékek időveszteséget jelentenek a betörőknek

Az illetéktelen behatolók célja lehetőség szerint minél hamarabb felmarkolni a zsákmányt, és aztán észrevétlenül távozni. Éppen ezért nagyon nem kedvelik, hogyha hosszasan kell keresgélniük az értékes holmik iránt.

Fontos tudni, hogy egy betörő rendszerint a nappaliban, illetve a hálószobában fog első körben értékek után kutatni. Jelentősen lelassíthatjuk tehát a dolgát, hogyha a lakás egy teljesen más pontjára koncentráljuk a legtöbbet érő holmikat.

Kétszer is meg fogja gondolni, hogy érdemes-e kockáztatnia a további keresést az eltelt idő függvényében.

A házőrző kutya jelenléte sem jelent éppenséggel könnyítést egy betörőnek

Egy éber, harcias és hűséges eb optimális esetben az egész környéket felveri az ugatásával, hogyha nemkívánatos személyeket tapasztal az otthon közvetlen környezetében. Éppen ezért egy betörő számára a kutya jelenléte mindig nehezítő körülmény.

Nem beszélve arról, hogy egy nagyobb testű, alapvetően a házőrzésre termett eb akkor sem retten majd vissza, hogyha rá kell támadnia az illetéktelen behatolókra. Pontosan ebből a megfontolásból kitűnő ötlet lehet házőrző kutyát tartani, hogyha a lehetőségeink mindezt engedik.

Ha egy betörő választhat egy kutyás vagy egy kutya jelenlététől mentes célpont között, akkor minden bizonnyal az utóbbi mellett teszi le a voksát. Sokkal kisebb kockázattal jár ugyanis maga az akció.

A fejlett riasztórendszer a betörők egyik legnagyobb ellensége

A realitás az, hogy a hollywoodi filmekből ismert, a modern riasztórendszereket játszi könnyedséggel kiiktató szupercsapatok a valóságban nem dolgoznak. A legtöbb magyarországi betörő tehát sokkal hétköznapibb célpontokra specializálódott, és amennyire csak lehet, kerüli a rizikót.

A fejlett biztonsági és távfelügyeleti rendszerek tehát igenis hatékonyan képesek távol tartani az illetéktelen behatolókat. Mindez ráadásul nemcsak a családi és társasházak, hanem az intézmények, illetve irodák és telephelyek környezetében is igaz.

Amennyiben szeretnénk tehát lehetőség szerint minél inkább távol tartani a betörőket, akkor egy korszerű és megbízható biztonsági rendszer kínálja ehhez a leghatékonyabb megoldást. Ha pedig szeretnénk, minderre ráerősíthetünk egy házőrzővel, valamint az értékeink elrejtésével.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hangsúly a megelőzésen: biztonságos bejárat (x)
  A vállalati biztonság 6 legfontosabb trendje 2020-ban
  Kaputelefon videós megoldással
  A biztonsági ajtók szerepe (x)

További hírek ebben a kategóriában

Ismerkedjen meg a LED világítás ...
Ilyen egy jó konténeres sittszál...
Neves ügynökségi partnerrel hoss...
Az ideális autórádió vagy hifi k...