Hírek
22555 hír az adatbázisban
Mikortól van szükség evőeszközre egy kisbaba mellett? (x)
Marketinginfo.hu - 2020-09-24 12:29
PR

Egy kisbaba etetése nagyon fontos pontja az ellátandó feladatoknak. A kisbabák gyakran éhesek, éhségüket pedig hamar ki kell elégíteni, hiszen minél éhesebbek, annál nyűgösebbé válhatnak.

Míg anyatejjel és/vagy tápszerrel táplálkoznak, a szülők dolga igencsak könnyű, hiszen a cumisüveget nagyon egyszerű akár útközben is odaadni a kicsinek. Amikor már pépes ételeket is keverünk a baba étrendjébe, természetesen be kell szereznünk a kicsi számára megfelelő evőeszközöket. A következőkben ezekről tudhatsz meg mindent!

Miért nem jó a "sima" evőeszköz, amivel mi is eszünk?

Az otthoni evőeszközök, amelyekkel mi magunk is étkezünk, nem megfelelőek egy kisbaba számára. A felnőttek által használt kanalat és villát ilyenkor véletlenül sem szabad a gyerkőc látókörébe tenni, túlságosan is nagy. A picik nem tudják bekapni, az etetés igencsak nehézkes műveletté válik nagyon hamar, ha ezzel próbálkozunk. Nem lehetetlen küldetés, ám mégis csak egyszerűbb, ha a számukra kialakított evőeszközökkel etetjük őket. Az első időszakban még csupán kanálra lesz szükségetek, hiszen amúgy is ti fogjátok etetni majd a kicsit vele.

Az evőeszközök, mint fejlesztőeszközök

Az evőeszközök könnyen válhatnak praktikus, sokszor használt fejlesztőeszközzé. A kicsi, ahogy fejlődik, egyre gyakrabban akar majd mindent maga csinálni. Az egyik első folyamat, amelyben megélheti az önállósodás csodáját, az etetés. A megfelelő evőeszközöket szépen elé kell tenni és - az első néhány alkalommal még nagyon figyelve, mit hogy csinál - hagyni, hogy ő maga fedezze fel, hogy bizony ő már olyan nagy, hogy egyedül is képes enni!

Persze arra készülj fel, hogy akármit is teszel elé, biztosan halmozottan nagyobb lesz a kicsi körül a kupi, mint akkor, amikor Te eteted. A gyerkőcök gyakran esznek evőeszközzel és a kezükkel, ez teljesen normális, ilyenkor nem szabad rájuk szólni. A kézzel evésről akkor ideális elkezdeni leszoktatni a kicsit, amikor már azt látod, alapvetően stabilan eszik a kezében lévő villával vagy kanállal, és már csupán néha fog meg valamit a kezecskéjével. Minden gyerek más tempóban tanulja meg, hogyan kell használni az evőeszközöket, így nem szabad a folyamatot sürgetni, a kicsit pedig érdemes nagyon megdicsérni, amikor egyedül evett meg valamit, hiszen ez motiválja majd, hogy legközelebb is egyedül akarjon enni.

Mit kezdjen először egyedül enni a kicsi?

A legkisebbek finommotorikája még nem az igazi. Ez az evés tekintetében azt jelenti, hogy a darabos ételeket sokkal nehezebben eszik meg, mint amit csupán kanalazni kell. Tehát amikor elkezded rászoktatni a kicsit az egyedül evésre, először a leveseket, pudingokat, főzelékeket, joghurtokat részesítsd előnyben.

Ha pedig esetleg magatokkal vinnétek valami nasit a játszótérre, az evőeszközt lehetőleg tárolódobozba csomagold el, hogy biztosan tiszta legyen, amikor odaadod a kicsinek.
mindenképp erre enged következtetni.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Így tehető kényelmessé és biztonságossá a babaágy (x)
  Milyen a jó babaruha? (x)
  Termékajánlatok szépség, babaápolás, fitness kategóriában (x)
  Babakelengye a kezdetekhez (x)
  Pelenkázókkal szereltek fel férfi illemhelyeket
  Lekerülhet a boltok polcairól a Frida Kahlót ábrázoló Barbie baba
  A nőnapi új Barbie babák
  Újra WMF konyhai eszközök a SPAR hűségakciójában
  Új Baba reklámfilm az Unilevertől

További hírek ebben a kategóriában

Robotfűnyíró a tökéletesen nyírt...
Zero waste ékszerek - ilyen van?...
Az eljegyzési gyűrű kiválasztása...
Új redőnyt szeretnél? Segítünk m...