Hírek
22520 hír az adatbázisban
A plasztikkártyák fontossága a kripto fizetés elterjedése kapcsán (x)
Marketinginfo.hu - 2020-09-24 11:31
PR

A Forbes nemrégiben megjelent releváns cikke azzal kapcsolatban közölt érdekességeket, hogy a plasztikkártyák elterjedése kapcsán mekkora esély mutatkozik a kripto fizetés elősegítésére.

A bejegyzés keretei között igyekszünk összegezni az aktualitásokat, természetesen külön-külön is megemlítve a kártyás kripto fizetést előrelendítő lehetséges mérföldköveket.

A kriptós fizetések elterjedését jelentősen lelassító Wirecard botrány

A Wirecard egy kriptopénzekkel foglalkozó szolgáltató volt, ami nemrégiben az óriási botránya miatt lett igencsak hírhedt. A német vállalat nem kevesebb, mint 3,5 milliárd euróval képtelen elszámolni.

Vagyis jó egy teljes évtizeden keresztül arcpirító léptékben csaltak és verték át nemcsak az ügyfeleiket, de velük együtt a befektetőket, az üzleti partnereiket, közvetve pedig az egész pénzügyi világot is megkárosították.

Kétségtelen ugyanis, hogy az egyébként is ingatag lábakon álló pénzrendszerek hitelességébe páros lábbal szálltak bele.

Ezért volna fontos a plasztikkártyák alkalmazása a kripto fizetések kapcsán

A hitelkártyák és bankkártyák sokak által alkalmazott és ismert fizetőeszköznek számítanak, ezért az irányukban táplált bizalom is kellően stabil. Remek példái a pénzügyi technológiák egyik nagyszerű, egyúttal tömeges elterjedést megvalósító megoldásának.

Alig ismerünk olyan személyt, akinek legalább egy bankkártya ne lapulna a zsebében. Ennek ismeretében tökéletesen adja magát, hogy a bitcoin, valamint az egyéb kriptopénz használatának az elterjedésében is milyen fontos szerepet tölthetne be a plasztikkártyák alkalmazása.

Természetesen olyan megoldásra van szükség, amelyik nemcsak kényelmes használatot, hanem ezenfelül olcsón beszerezhető, és kellően biztonságos fizetést is biztosít.

Biztató jelekből és kezdeményezésekből szerencsére akad néhány

Mindenképpen optimizmusra adhat okot, hogy egymástól teljesen függetlenül több neves szolgáltató is lépéseket tett a nyitás irányába. Elég csak megemlíteni a komoly piaci szereplőnek számító PayPal nevét, amely a mintegy 300 millió felhasználójának nemsokára engedni fogja a kriptopénz vásárlást.

A Paypal mellett a Visa, illetve Coinbase irányából is hallani mozgolódásról, a hírek pedig a plasztikkártya-alapú szolgáltatás bevezetését prognosztizálják. Csakúgy, ahogyan a Mastercard esetében is, hiszen a részükről is tapasztalható már egy ideje a közeledés a kriptopénzek piacaihoz.

Tehát, ha a vártnál némiképp lassabb léptékben is, ugyanakkor mégis tetten érhető a kriptopénzek alkalmazásának a terjedése. A neves szolgáltatók aktív jelenléte legalábbis mindenképp erre enged következtetni.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ingyen kell a bankkártya a fiataloknak
  Új korszak a mobilfizetésben
  Törzsvásárlói plasztikkártyát vezet be a dm
  Egyre népszerűbb a kártyás fizetés

További hírek ebben a kategóriában

Ismerkedjen meg a LED világítás ...
Ilyen egy jó konténeres sittszál...
Neves ügynökségi partnerrel hoss...
Az ideális autórádió vagy hifi k...