Hírek
22697 hír az adatbázisban
Te is kávéfüggő vagy? (x)
Marketinginfo.hu - 2020-09-24 09:09
Egészségmarketing

Az interneten rengeteg mém található arról, hogy a reggeli kávé nélkül az emberek kibírhatatlanok, gyilkos hangulatban vannak.

De a kávé elfogyasztása után a vonások kisimulnak, és a kávé előtti pszichopatának egy végtelenül kedves személy veszi át a helyét. Van azonban emellett több jele annak, ha valaki kávéfüggő, mutatjuk, melyek ezek, és azt is, hogy mit tehetsz ellenük!

A kávéfüggőség jelei

A kávéfüggőség a reggelekre igencsak rá tudja nyomni a bélyegét, hiszen jellemző tünet, hogy a függő személy fejfájással ébred. Ám később sem válik derűsebbé a helyzet, hiszen egészen az első csésze elfogyasztásáig konkrétan nem érzed, hogy működne az agyad, ezért frusztrált vagy, nem akarsz beszélgetni senkivel, ha viszont valaki mégis hozzád szól, akkor biztosan megbántod.

A szervezeted működése szintén jelezheti a problémát, vagyis a kézremegés, a szédülés, az izzadás, a gyakori gyomorégés és természetesen az álmatlanság egyaránt utalhat kávéfüggőségre.

Miért probléma a kávéfüggőség?

A függőségeket nem mindenki tekinti problémának, hiszen mi baj lehet abból, ha naponta elfogyasztunk egy-egy csésze kávét? Főleg, ha olyan pozitív hatásokkal szembesülhetünk ennek köszönhetően, mint az agy élénkülése, az anyagcsere gyorsulása és a teljesítmény növekedése?

Ennek ellenére mégis lehet a kávéfüggőségnek hátulütője. Az egyik, hogy ha nem sikerül megkapni a napi adagot, akkor komoly elvonási tünetek jelentkezhetnek. Ilyen a kínzó fejfájás, a koncentráció csökkenése és a fáradtság is. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy bár többen is próbálják elhagyni a kávézást, de a tünetek erőssége miatt feladják a próbálkozást.

Hogyan lehet leszokni a kávéról?

Van, aki erősen kiáll amellett, hogy minden fejben dől el, és az ilyen embereknek általában sikerül is egyik pillanatról a másikra leállniuk, bár ez nem jelenti azt, hogy ne szenvednének hetekig az elvonási tünetektől.

Az átlagembereknek, akiknek nehezebben mennek az efféle szakítások a megszokással és a függőségekkel, inkább a kávé fokozatos csökkentését javasolják. A csökkentés egyik nagyszerű módja lehet, ha legalább a napi egyik kávét matcha teára cseréled.

Miért igyunk matcha teát kávé helyett?

A kávéhoz hasonlóan a matcha tea is élénkít a benne található koffein miatt. Azonban a teában egyrészt kevesebb a koffein, másrészt egy ún. L-theanine vegyület szintén jelen van, ami a koffein lassú felszívódásáért felel. Így viszont a lassú felszívódásnak hála energialöket helyett akár 6 órán át tartó állandó energiaszinttel lehet számolni.

Nem mellesleg a matcha teának az élénkítő hatása mellett olyan további jó hatásai vannak, mint az immunrendszer erősítése, az anyagcsere felgyorsítása, a vércukorszint stabilizálása és a koncentráció növelése.

Ha te is szeretnéd kipróbálni a matcha tea áldásos hatásait, akkor az M Matchától rendelj egy adag finom, minőségi, japán matcha port, és győződj meg a pozitív változásokról személyesen!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A túlzott kávéfogyasztás csökkentheti az agytérfogatot és növelheti a demencia kockázatát
  Magyar fejlesztésű szépségkávét dobtak piacra
  A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa
  A sok kávé az eddig véltnél kevésbé ártalmas a szívre
  Megérkezett a zöld KITKAT
  Forró italokra koncentrál a Twix kampánya
  Kávé a világűrből
  A feketét választják a magyar autósok
  A kávé és a csúcsgasztronómia találkozása
  Új kampány a Palomától

További hírek ebben a kategóriában

Mire és hogyan alkalmazza a CBD ...
A proktológia területe (x)
Ezért kell tekerni a biciklit (x...
Szérumokkal a hosszan tartó szép...