Hírek
23360 hír az adatbázisban
Digitális jelmeztervezés magas minőségben
Marketinginfo.hu - 2020-08-17 12:19
Digitális

Amennyiben kacérkodunk egy ideje már a jelmeztervezés önálló megvalósításával, akkor célszerű a digitális megoldások irányába tendálnunk.

Ennek köszönhetően ugyanis esztétikusabban fognak kinézni a ruházatunk egyedi részei.

Emellett a digitális megoldások által az anyagok színei jobban koordináltak lesznek, miközben az Adobe Photoshopban akár a jelmez elemeinek lefestésével való kísérletezés is megoldható. Nem beszélve arról, hogy a munka könnyebben és gyorsabban megy majd.

A cikkben a digitális jelmeztervezés egyes fázisaiba engedünk némi betekintést, rávilágítva ezáltal a szoftveres megoldások használatában rejlő előnyökre.

A tervezés fázisának gyakorlati lépései

A digitális jelmeztervezés első fázisa a minták gyűjtéséből áll. Ahhoz, hogy a szóba jöhető opciókat ne külön böngészőablakokban kelljen nézegetni, célszerű a PureRef nevű donationware programot használni.

A tervezőszoftver segít mindent egy helyen megjeleníteni, továbbá lehetőséget kínál a csoportosításra, átméretezésre, forgatásra, valamint a szűrők elhelyezésére és beállítására.

A méretezéshez használhatjuk a Photoshop vonalzóeszközét, a koncepciótervezéshez a számtalan színmintát tartalmazó a JoAnn Fabrics weboldala jelenthet komoly segítséget, a vázlatkészítéshez pedig a Wacom One tabletnél ideálisabb opciót nehezen találhatunk.

Így lehet minőségi mintákat nyomtatni a jelmeztervezéshez

Fontos, hogy a minták elnevezés alatt az adott anyagra rajzolt, később pedig abból kivágott mintákra gondolunk ebben a kontextusban. Ezeknek a kézzel történő készítése hosszú és fáradságos munka, amit célszerű digitális módszerekkel kiváltani.

Példának okáért a Clo3D nevű program nemcsak a ruhák tervezésében jelent segítséget, de a szoftver képes utánozni a ruha esését és az esetleges gyűrődéseket is, ami borzasztó hasznos segítség. A tervek exportálása PDF formátumban oldható meg, mégpedig a valós méreteket feltüntetve.

Ha nem szívesen fizetnénk 50 dollárt a program használatáért, akkor alternatívaként a Valentina és a Seamly2d kipróbálása javasolt.

A digitális jelmeztervezés fontosabb utómunkái

Az utómunkák elvégzése szimpla igényességből is javasolt, de persze akkor sem mellékes, ha a jelmezt viselve néhány fotót is szeretnénk magunkról készíttetni. A YouTube felületére feltöltött oktatóvideók nagy kincsnek számítanak ezzel kapcsolatban.

Példának okáért a bokeh és a különböző filterek használatát, vagy pedig egy greenscreen előtt készített kép hátterének a komplett átvariálását is könnyedén megtanulhatjuk a tutorial videók által. A folyamat vége pedig az lesz, hogy a végeredmény még inkább igényessé válik.

Célszerű továbbá beépíteni a folyamatba a photobashing és az overpainting technikát is, mert általuk tovább növelhetjük a jelmezünk minőségét.

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  5 ezer forint farsangi jelmezre
  Farsangi gyermekfotó pályázatot hirdet a Sudocrem
  A Regio játék újabb felmérése
  A Star Wars- és a Jégvarázs-jelmezek a legnépszerűbbek
  Generációkon átívelő a halloweeni vásárlási hóbort az interneten
  Jelmezes vásárlásra ösztökél az Auchan
  Farsangi jelmezekért büntették az Aldit
  Megnyitott az MTV Online Piactér

További hírek ebben a kategóriában

Így találd meg a tökéletes domai...
Női példaképeket keres az IVSZ é...
Lezárult ’Az Év Honlapja&#...
Mikulás ajándék kisvállalkozókna...