Hírek
23258 hír az adatbázisban
A defekttűrő gumiabroncs alkalmazási lehetőségei (x)
Marketinginfo.hu - 2020-07-15 10:18
PR

Mikor éri meg a defekttűrő gumiabroncsok alkalmazása, mit jelent egyáltalán maga a defekttűrő képesség, illetve mennyibe kerül egy ilyen abroncs? A cikkben valamennyi kérdést megválaszoljuk.


Továbbá arra is ki fogunk térni, hogy pontosan mely autókon célszerű alkalmazni ezeket a gumikat, illetve milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük.

Mit jelent az, hogy egy gumiabroncs defekttűrő?

Defekttűrő gumiabroncsokat használva a gumik akkor sem fognak teljesen leengedni, amikor defektet kapunk. Vagyis az abroncsoknak még akkor is megmarad a tartásuk, ha a nyomás bármilyen oknál fogva kiszökött belőlük.

Persze a defekttűrő gumikat is le kell cserélnünk minél gyorsabban, de a legközelebbi gumishoz gond nélkül eljutunk velük. Ennek köszönhetően nem kell esőben vagy a tűző napon, kiöltözve, egy forgalmas sztráda mentén a pótkereket keresgélnünk, és a gumicserével foglalatoskodnunk.

A defekttűrő gumikat RUN FLAT (RF) vagy RFT (Run Flat Tire) felirattal jelölik. Michelin gumiknál a ZP, Continental gumik esetében pedig az SSR jelölés utal a defekttűrő képességre.

Milyen autókon javasolt a defekttűrő gumiabroncs alkalmazása?

Azon autóknál, amelyek eleve defekttűrő abroncsokkal kerülnek forgalomba, célszerű mindig ilyen típusú gumikat alkalmaznunk. Sokaknál merül fel persze a kérdés, hogy a nem defekttűrő gumikkal forgalomba hozott gépjárműveknél alkalmazható-e ez a típus.

Mivel a megerősített oldalfal erősebben közvetíti a rázkódásokat a lengéscsillapító irányába, ezért bizonyos autóknál nem tanácsos defekttűrő gumik megvásárlásába invesztálni. Célszerű keréknyomás-visszajelzőt beszereznünk, amivel folyamatos jelleggel monitorozható az abroncsok állapota.

A defekttűrő változatoknál ugyanis alig észrevehető, ugyanakkor roppant káros lehet a nyomáscsökkenés. A lapos kerekek ugyanis nehezen irányíthatóvá teszik az autót.

Ár-érték arányban milyen mértékben jelentenek racionális beruházást a defekttűrő gumiabroncsok?

A defekttűrő gumi nem épp a legolcsóbb választást kínálja. Ugyanakkor akadnak olyan élethelyzetek, amikor kifejezetten a defekttűrő változatok alkalmazása lehet a racionális döntés. Tanuló vezetőknél például még gyakrabban fordulnak elő olyan hibák, amelyek az abroncsok sérüléséhez vezetnek.

Idősebbeknél, illetve a mozgásukban korlátozottaknál is rengeteg problémát vethet fel egy váratlan gumiprobléma, és a kerékcsere kivitelezése bőven okozhat nehézségeket.
Ha pedig gyakran autózunk a környező országok autópályáin, akkor pontosan tudjuk, hogy sokszor hosszú kilométereken át nem találkozunk pihenőhellyel. Biztonságot adhat tehát, ha a gumi sérüléssel együtt is bírni fogja még bizonyos ideig.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Melyek a légfékrendszer kompresszor gyakori hibái? (x)
  Áremelkedés várható a gumiabroncsok piacán
  Visszaesett az új gumiabroncsok értékesítése Európában
  Alkotások használt gumiabroncsokból
  A Continental abroncsa ért el első helyezést
  A használt gumiabroncsok 85 százalékát újrahasznosítják
  Legjobb gyári beszállítási eredményét érte el 2018-ban a Bridgestone
  A Paralimpiai Mozgalom globális partnere lett a Bridgestone
  Több száz civil szervezetet támogat a Hankook
  Trendkörkép a Hankooktól a gumiabroncs evolúciójáról

További hírek ebben a kategóriában

A germicidlámpás berendezések ha...
Marketing Diamond Awards 2023
Online pr-szótárt jelentetett me...
Az OMV ultragyors elektromosautó...