Hírek
22780 hír az adatbázisban
Együttműködik a MÁV-START és a Ganz Motor
Marketinginfo.hu - 2020-06-25 09:32
PR

Együttműködési megállapodás született a MÁV-START Zrt. és a Ganz Motor Kft. között.

Az együttműködési megállapodás célja a vasúttársaság által a későbbiekben gyártandó különféle IC+ járművekhez, és azok közül elsőként az IC+ vezérlőkocsik kifejlesztéséhez szükséges legalább 200 km/h sebességű forgóvázak közös megtervezése, kifejlesztése, legyártása és engedélyeztetése.

Az IC+ vezérlőkocsi az IC+ járműcsalád legújabb tagja. Az 56 ülőhelyesre tervezett kocsit a jelenlegi IC+ járműváz-szerkezetekből ütközésbiztonsági szempontokat is figyelembe vevő vezetőállás kialakításával fejlesztik tovább. Teljesíteni fogja az európai vasúti közlekedéshez szükséges előírásokat és szabványokat, alkalmas lehet akár nemzetközi relációban ingavonati közlekedtetésre is.

A most megkötött megállapodás szerint a felek a prototípus IC+ vezérlőkocsikhoz szükséges prototípus forgóvázakat közös kutatás-fejlesztéssel, műszaki együttműködésben fejlesztik ki és tervezik meg, majd a prototípus forgóvázakat közösen gyártják le.

A felek előzetesen rögzítették, hogy a közösen fejlesztett forgóvázak adattábláján az IC+ vezérlőkocsikhoz történő szállítások esetén gyártóként a "GANZ Motor Kft, kooperációban a MÁV-START Zrt-vel" lesz feltüntetve.

Kerékgyártó József, a MÁV-START vezérigazgatója elmondta: "Alapvető célkitűzésünk, hogy a nemzetközi trendekhez képest a MÁV-START által legyártandó IC+ járművekhez alacsonyabb költségek és kisebb ráfordítás mellett, de magas minőségben fejlesszék ki és gyártsák le a forgóvázakat. Az új generációs InterCity kocsik számának folyamatos növelése az elöregedett járművek kiváltása mellett lehetővé teszi a megújuló IC hálózat kiterjesztését és növeli az IC+ gyártás hazai hozzáadott értékét, így új munkahelyeket teremt, még jobban hozzájárul ezzel a magyar gazdaság teljesítményéhez."

Soltész Sándor, a Ganz Motor ügyvezető igazgatója elmondta: "A GANZ több mint 175 éves múltra visszatekintő vasútipari tapasztalata, a jelenleg folyó forgóváz termékstruktúra-fejlesztési program és a már megvalósult, illetve folyamatban lévő külföldi projektek eredményei kiváló lehetőséget biztosítanak a MÁV-START-tal történő forgóváz-fejlesztési együttműködésre. Bízunk benne, hogy ezáltal hozzá tudunk járulni a hazai vasúti járműfejlesztési program további sikereihez."

A Ganz Motor Kft. az egykori Ganz-MÁVAG vasúti vonatkozású tevékenységét folytatja, saját fejlesztésű gépészeti berendezések (dízelmotorok, hajtóművek, forgóvázak) gyártásával. A Ganz-MÁVAG és utódvállalatai a MÁV részére, továbbá a világ 34 országába szállítottak komplett vasúti járműveket (mozdonyokat, motorvonatokat, személykocsikat stb.). A mostani megállapodás egy régóta várt MÁV - GANZ együttműködési lehetőséget nyithat meg a hazai vasúti járműgyártásban.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megjelent a Magyar Mozdonygyártás Nagykönyve
  Új vezérigazgató a MÁV-START élén
  Kávéosztással hívja fel az autósok figyelmét a MÁV-START
  Régiós elismerés a MÁV-nak
  A MÁV-START visszavonta marketingkommunikációs közbeszerzését
  Megjelent a MÁV-START kommunikációs tendere
  Vonatos adventi élményt ajándékozott a MÁV-START
  Klub kártyáját népszerűsíti a MÁV-START

További hírek ebben a kategóriában

Ön tudja, hogy mi a gondtalan kö...
Mekkora felfutási potenciál van ...
Ilyen egy tökéletes olvasósarok!...
Megjelent a Magyar Mozdonygyártá...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...