Hírek
22588 hír az adatbázisban
A Vodafone is csatlakozott a Global Citizen és az Európai Bizottság globális koncertjéhez
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2020-06-26 14:53
CSR

A Global Citizen nevű jótékonysági mozgalom és az Európai Bizottság nagyszabású online koncertet szervez Global Goal: Unite for our Future címmel június 30-án, kedden.

A kezdeményez célja a koronavírussal összefüggő gyógyszer- és vakcinakutatások finanszírozása. A kezdeményezéshez olyan vállalatok csatlakozhattak - köztük a Vodafone Csoport -, akik pénzügyi erőforrásaikkal hozzájárulnak a COVID-19 megszüntetéséhez a különböző tesztek, kezelések és oltások fejlesztésének támogatásával. Az esemény célja továbbá, hogy felhívja a figyelmet a diszkrimináció és a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolásának fontosságára, mely célnak a Vodafone is elkötelezett támogatója.

A Global Citizen nevű jótékonysági mozgalom és az Európai Bizottság világszintű adományozói konferenciát szervez, melyhez a Vodafone is csatlakozott. A globális kezdeményezés célja - a koronavírus elleni küzdelem jegyében -, hogy pénzt gyűjtsenek olyan diagnosztikai és terápiás eszközök, vírustesztek, gyógyszerek és vakcinák fejlesztésére és gyártására, amelyek segítségével legyőzhető és megállítható a világjárvány. A Global Goal: Unite for our Future elnevezésű koncertet június 30-án, kedden 19 órától rendezik meg. A koncertet Magyarországon a magyar MTV (Music TV) műsorán követhetik a tévénézők.

A kezdeményezéshez olyan nagyvállalatok csatlakozhattak, akik pénzügyi erőforrásaikkal hozzájárulnak a COVID-19 megszüntetéséhez a különböző tesztek, kezelések és oltások fejlesztésének támogatásával. A Vodafone Csoport április közepén jelentette be, hogy 2 millió eurós alapot hoznak létre a koronavírus elleni harc támogatására, a szombati rendezvényen pedig további kötelezettségvállalásaikat fogják ismertetni a koronavírus elleni küzdelemmel kapcsolatban.

A globális adománygyűjtő koncerthez rengeteg neves művész csatlakozott, így többek között Shakira, a Coldplay, Usher, Jennifer Hudson, Miley Cyrus, Justin Bieber és J Balvin is fel fognak lépni. Rajtuk kívül bekapcsolódik a rendezvénybe egy-egy megszólalás erejéig Chris Rock, Hugh Jackman, Charlize Theron, Forest Whitaker, David Beckham, Salma Hayek, Billy Porter és Diane Kruger is. Az előbbiek mellett tudósok és a világ vezetői fognak megszólalni és ösztönözni a kormányokat, a vállalkozásokat, az alapítványokat és a magánembereket az adakozásra. Az est házigazdája Dwayne Johnson lesz.

A Global Citizen az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együtt április végén már szervezett egy globális online koncertet, amelynek támogatói között szintén ott volt a Vodafone Csoport. A rendezvényen 127,9 millió dollárnyi (41,5 milliárd forint) adományt gyűjtöttek a koronavírus-járvány frontvonalában dolgozó orvosok és ápolók támogatására.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Vodafone önkéntesei is segítenek a korlátozások alatt
  Testhőmérséklet mérő kamera a Vodafone-tól
  A Vodafone nőnapi kampánya
  Vodafone a Porsche Motorsport partnere
  Drónszabályozó technológia a Vodafone-tól
  Miskolc már 10 éve a Vodafone második otthona
  Dupláz a Vodafone Alapítvány
  Kiosztották a Vodafone Digitális Díjakat

További hírek ebben a kategóriában

Játékok és 1,2 tonna tartós élel...
Rekordot döntött a Mikulásgyár g...
Közel 185 millió forint értékű f...
Bereznay Dani a HELL csapatában ...