Hírek
22459 hír az adatbázisban
Gyerekjátékok a bezártságban (x)
Marketinginfo.hu - 2020-06-19 15:47
PR

Bár most vége van a bezártságnak, sosem árt felkészülni néhány érdekes és gyerekbarát tippel a hasonló esetekre. Lássuk, hogy mivel tudjuk lefoglalni a gyerekeket a hasonló, elszeparált időszakokban.


Mindenkinek nehéz

A legjobb játék is unalmassá válhat, ha minden nap ott van, és csak azzal lehet játszani. Az egykék kifejezetten nehéz helyzetben vannak játszótárs híján, de a többgyermekes szülőknek sem egyszerű. Hiszen a suli által kirótt feladatokat is teljesíteni kell, segíteni a leckeírásban, és persze lefoglalni a kisebbeket is, hogy ez idő alatt ne szedjék atomjaira a lakást.

Akár a home office ideje alatt kell a gyerekeket lefoglalni, akár az online suli után, mindenképp kell néhány újdonság és változatosság!

Játékok a kertben

A Bonus Shopnál kapható játékok között találhatunk egy úgynevezett mágikus házat, mely tökéletesen képes lekötni a gyermekek fantáziáját. Nagyobb lakások tökéletes tartozéka, és persze ha van kert, oda a legideálisabb választás. Mivel UV-védelemmel ellátott, így a színét sem kell félteni. Kert esetén a csúszdát sem hagyhatjuk ki a számításból, hiszen mi csábítóbb lehet, mint a széllel szállva csúszni a csúszdán?

A gyerekek jelentős része imádja a kihívásokat. Ez történhet akár küldetés vagy épp versenypályán történő rivalizálás formájában, a lényeg, hogy meglegyen a versenyszellem és persze a hely, ahol mindezt ki lehet alakítani. A legjobbak azok a pályák, ahol nincs szükség másra, mint amit a környezetben találunk. Párna, szék, fák, virágágyás, és persze a végére egy kis medence is mehet nyáron. Nem kell más, csak egy kis kreativitás, valamint egy vállalkozó kedvű szülő, aki mindezt megalkotja, és kitalálja hozzá a feladatokat.

Elfoglaltság a lakásban

A gyerekek szeretik az interaktív kütyüket. Ez lehet elemes vagy pórázon sétáltatható kutya vagy épp egy szuper robot. Ha mozgó és egyben beszélő dologgal lepnéd meg a gyermeked, akkor nincs is jobb választás ennél a játéktípusnál. Sokoldalú és jó hosszú ideig képes lekötni a gyermek figyelmét. Ideális választás online suli idejére a kisebbeknek.

Az alkotás vágya már a legkisebbekben is megvan. Bár az elején a rombolás a motiváló tényező, mégis, egy idő után új szintre emelik az építkezést. A kisebbek először nagy kockákkal, majd ahogy ügyesednek, LEGO-val is csodálatos remekműveket alkothatnak. Nem csak szórakoztat, hanem tanít is egyben, így ideális választás minden korosztálynak.

A gyerekekben rejlő kreativitást mindenképp ki kell aknázni. Éppen emiatt teret kell biztosítani a számukra, hogy kiélhessék magukat a művészetekben is. Szeret festeni a gyermek, vagy épp a gyurma szerelmese? Semmi akadálya annak, hogy ezekben tökélyre fejlesszék magukat! Együtt készítsük el az éppen aktuális ünnepi dekort, hiszen nincs is jobb, mint közösen létrehozni valamit!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Utazás a járókával - tippek kisgyerekkel utazóknak (x)
  Játékos tanulás – a legjobb unaloműző játékok (x)
  Így fejlesztheted hatékonyan a gyermek kreativitását! (x)
  A 'Társas-játékok' körül forog a jubileumi 20. Internet Hungary programja
  Tudatosságot igényel a biztonságos játékvásárlás
  Szűlői költségek nyáron
  Balesetveszélyes az egyik IKEA-s gyerekjáték
  Átadták a naptejeket az óvodáknak
  Veszélyes gyerekjátékokra hívja fel a figyelmet a JátékNet.hu

További hírek ebben a kategóriában

Kép: Kesekollok.hu Milyen a jó sonkakés? (x)
2020-09-24 18:31
Szimbólumok: mutasd meg, ki vagy...
Három tényező, amivel megnehezít...
Mikortól van szükség evőeszközre...
A plasztikkártyák fontossága a k...