Hírek
22709 hír az adatbázisban
Mindent az OEKO-TEX 100 minősítésről (x)
Marketinginfo.hu - 2020-06-19 14:26
CSR

Amikor egy anyuka kisbabája számára válogat ruhákat, ágyneműt vagy bármi mást, próbálja az összes rizikófaktort megtalálni, és eszerint kizárni a veszélyesnek ítélt tárgyakat.

A különböző textíliákból készült takarók, ágyneműk, ruhák esetében minden elolvasnak az anyukák, hiszen egy rosszul kiválasztott anyag fájdalmas, viszkető, égető kiütést, bőrirritációt okozhat a kicsinek. Hogy ezt el lehessen kerülni, mi az tanácsoljuk minden anyukának, hogy olyan textíliát válasszon kisbabájának, ami rendelkezik OEKO-TEX 100 minősítéssel.

Mi az az OEKO-TEX 100 minősítés?

Az OEKO-TEX minősítés tud többek között minden anyukát megnyugtatni, hogy az ezzel rendelkező textíliákból készült takarók, ruhák nem fognak semmiféle problémát okozni a kisbabájuk bőrén. Az OEKO-TEX szabvány rendszere szerint évente ellenőriznek - az OEKO-TEX szervezethez tartozó akkreditált vizsgáló intézetek - minden gyártót, aki ezzel a minősítéssel rendelkezik.

Ez a szabvány megszabja a gyártóknak, hogy milyen mennyiségű kémiai anyagot használhatnak fel, mikor különböző tárgyakat készítenek a textilekből. Természetesen a kémiai anyagok mennyisége az emberi szervezetre ártalmatlan, éppen ezért nem okoznak a kisgyermekeknek sem bőrproblémát.

A minősítésnek összesen négy termékosztálya van:
 
  • 1. A 0-2 éves korig használt termékek
  • 2. A nagy felületen, közvetlenül a bőrrel érintkező termékek
  • 3. A bőrel csak kis felületen vagy közvetlenül nem érintkező termékek
  • 4. Dekorációs és lakástextilanyagok


A gyerekszobában, az autóban, a babakocsiban

A kisbabák körül tehát érdemes OEKO-TEX minősítéssel rendelkező kiegészítőket használni. Nem csupán a gyerkőc ruhái esetében fontos ez, hanem ahogyan azt már említettük, az ágynemű esetében is. A kisbabák életük első éveiben rengeteg időt töltenek a kiságyban, így fontos, hogy mivel vesszük körbe őket. Mi azt ajánljuk, hogy az ágyikó fölé mindenképp szerelj fel egy baldachint, hogy a kicsi jobban aludjon, a rácsra köss rácsvédőt, amely megvédi attól, hogy beüsse magát! A buksija alá tehetsz egy lapos párnát is. Később pedig érdemes pillangópárnát használni, ez könnyedén képes stabilan megtartani a kicsi fejét.

A mély, pihentető alváshoz azonban még szükség van két dologra!

Ne felejtsd el, hogy a kellemes alváshoz finom melegre van szükség, erről pedig a pihe-puha babatakarók tudnak gondoskodni. A kisbabák testhője változik alvás közben, ezért fontos a megbízható takaró. Na és mi a másik? Természetesen egy kedves hálótárs, aki egész éjjel vigyáz rájuk, aki ott pihen velük minden éjjel, délelőtti és délutáni alvás közben is, azaz egy plüssállat.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A világ legmenőbb ágyneműi - miért mondanál le róluk felnőttként? (x)

További hírek ebben a kategóriában

Az AVON a Nőkért
Idén is plüsshódokkal gyűjt a Tű...
Elkezdődött a Magyar Vöröskeresz...
4 tipp a környezetbarát építkezé...