Hírek
22515 hír az adatbázisban
Ezekre mindenképp figyelj a zöld tea fogyasztásánál! (x)
Marketinginfo.hu - 2020-06-19 13:04
Egészségmarketing

Ez nem egy századik cikk a zöld tea jótékony hatásáról, hanem egy objektív iránymutató ehhez a csodás, de bizonyos tényezők miatt odafigyelést igénylő tea használatához. Igen, megmutatjuk a hátrányokat is!

A zöld tea pozitív hatásai

Az Ázsiából eredő ital kedvező élettani hatásait számos kutatás elemezte, mely hatására egyre nagyobb népszerűségnek örvend nyugaton is. Nézzük át a pozitív előnyeit.
 
  • 1. A fogyókúra segítője

Mivel a zöld tea dúskál katekinben, ami egy varázslatos zsírégető antioxidáns, ezért a fogyás hathatós segítőjeként tartják számon.
 
  • 2. Pörgeti a szervezeted


Természetes koffeinforrás a zöld tea, ezért egy adag elfogyasztása e tekintetben olyan, mintha egy fél csésze kávét ittál volna meg. Így frissebb és energikusabb lehetsz!
 
  • 3. Pozitívan hat a szív- és érrendszerre


A zöld teát frissen kell szüretelni, mert így gazdag lesz antioxidánsok mellett még polifenolokban is. Ez utóbbi pedig védi a szívet, és csökkenti a káros LDL-koleszterinszintet is, ezzel egyidőben pedig vérnyomáscsökkentő és sejt-oxigénellátottságot növelő hatása is van.
 
  • 4. Védett idegsejtek, megfelelő agyműködés


Az egészséges érrendszer azért is fontos, mert ekkor több oxigén jut az agyba, így javul a szellemi képesség is. Ráadásul a zöld teában lévő EGCG nevű katekin a stressztől is véd.
 
  • 5. Immunrendszer-erősítés


Szintén az EGCG katekinnek tulajdonítható az immunrendszer megsegítése. Így ellenállóbbá és védettebbé válik szervezetünk. A megfelelő napi mennyiséget a legjobban úgy tudjuk ellenőrizni, ha kapszula formában vesszük magunkhoz a zöld teát. Válasszunk minőségi étrend-kiegészítőt a Fittprotein.hu-tól, hogy biztosan bevizsgált, megfelelő felszívódású hatóanyagokhoz, összetevőkhöz juthassunk hozzá.

A zöld tea negatív hatásai

Hátrányait vizsgálva kiemelendő, hogy ezek a hatások túlzott fogyasztás esetén fordulhatnak elő! Összeszedtük tehát, hogy mire érdemes odafigyelni.
 
  • 1. Fejfájás

A zöld tea túlzásba vitelével fejfájás fordulhat elő, melynek több oka is lehet. Első, hogy a mértéktelen fogyasztása lelassítja a vas felszívódását a szervezetben, ez sokszor vezet rossz közérzethez. Másik, hogy koffein van benne, melynek túlzott fogyasztása szintén fejfájást generálhat.
 
  • 2. Gyomorbántalmak

Szintén a teában lévő koffein felel a problémáért, mert túlzott koffeinfogyasztás hatására savtúltengés léphet fel, ez pedig károsíthatja a gyomor nyálkahártyáját.
 
  • 3. Májprobléma

Ez leginkább akkor jelentkezhet, ha valakinek már van egy meglévő májgyulladása vagy cirrózisa. Ebben az esetben teljesen tiltott is a zöld tea fogyasztása.

Az arany középút

Annyi mindenre igaz, és itt is látható, hogy a mértékletesség elve a legjobb megoldás egészségünk fenntartása érdekében. Fogyasszunk tehát bátran zöld teát, vagy válasszunk kapszulát, és mindig tartsuk magunkat az adott ajánlott napi mennyiséghez.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Közös terméket hoz Magyarországra a Coca-Cola és a Nestlé

További hírek ebben a kategóriában

Kényeztesd kedvenced egészséges ...
Magyar fejlesztésű szépségkávét ...
Masszázsmedencével a fájdalmak e...
Hatékony fegyverek a ráncok elle...