Hírek
23094 hír az adatbázisban
Kertészkedjen együtt a család! (x)
Marketinginfo.hu - 2020-06-19 10:42
PR

Itt a nyár, és minél több időt szeretnétek a kertben tölteni? Szeretnéd, ha a gyermeked is szívesen csinálgatná a ház körüli teendőket, de nem tudod, hogy hogyan szerettesd meg vele?

Erre adunk néhány tippet, hiszen a természetben lenni mindig jó!

A példamutatás fontossága

Te is észrevetted már, hogy a gyermeked előszeretettel utánozza a tőled látott dolgokat? Visszahallod a szavaidat az ő szájából, ami mondjuk nem annyira tetszik? Akkor jó, ha tudod, hogy a gyerekek utazással tanulnak a legtöbbet. Nem a szavaidat nézik, hanem azt, hogy mit teszel, így a legjobb mód arra, hogy ő is megszeresse a ház körüli teendőket az, ha te magad is szívesen végzed azokat.

A friss levegő nagyon fontos

Akár egészen csecsemőkortól elkezdheted a friss levegőre való szoktatást. Sétálj vele minél többet és ha alszik, ebben a kellemes időben nyugodtan maradj vele az udvaron egy árnyékos helyen. Később, mikor már mászik vagy épp forog, vigyél az udvarra egy plédet, hogy felfedezhesse a környezetét. Ha pedig már jár, akkor előtte az egész világ, hogy bejárhassa, kezdve a kerttel. Már ilyenkor is megismertetheted az őt körülvevő növényekkel, mint a fű, a virágok, és tuti imádni fogja, ha meg lehet őket locsolni.

Mivel minden gyerek szeret a vízzel játszani, így nem meglepő, hogy valószínűleg sarazás lesz a locsolásból, de ne bánd, a lényeg, hogy szeret kint lenni a levegőn.

Mindig vond be a későbbiekben is a munkába, de úgy, hogy játéknak fogja fel! Ahogy mindezt megteszed a házimunkával is, ne legyen ez másként a kertben sem. A gazolás és a locsolás könnyen kivitelezhető, és gyors sikerélményt nyújt a számára. Ettől fontosnak és hasznosnak érzi a munkáját, így örömmel fogja elvégezni a rá bízott feladatokat.

Arról nem is beszélve, hogy kevés motiválóbb dolog van, mint a dicséret, így ha értékeled a fáradozásait, akkor még inkább motiválhatod. Ha nem vagy ellene, akár egy komolyabb vágyát is valóra válthatod, mintegy jutalomként, hogy szépen halad. Ez lehet mondjuk egy fagyi vagy épp mozi is, ha igényli, de akár közösen is játszhattok a szépen elrendezett kertben.

Az eszközök is fontosak

Ahogy minden bizonnyal neked is van egy megfelelő ásód, gereblyéd, metszőollód és számos kerti szerszámod, úgy miért ne szerezhetnél be neki is egy hasonló kerti szettet a maga méretében? Egy kis ásó, gereblye és adott esetben locsolókanna egyáltalán nem fogja kifosztani a családi kasszát, de máris sokat tettél a gyermek komfortérzetének a növeléséhez és a munkakedvéért.

Ha megteheted, miért ne vonnád be a gyermekedet a ház körüli munkákba, hogy megtanulja, hogy mit is kell csinálni. A későbbiekben biztosan hálás lesz érte, mert csak profitálni fog a korán megszerezett tudásból.





NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az ültető hasznossága a kertben (x)
  Legyél te a szomszéd, akinél a fű zöldebb! (x)
  Kerti tárolók: praktikum és rend minden méretben (x)
  Dísznövényeket népszerűsítő kezdeményezés indult
  Tudjon meg mindent a méhpempőről! (x)
  Milyen kerti szerszámok legyenek a fészerben? (x)
  Amit a teraszmelegítők elhelyezéséről tudni érdemes (x)

További hírek ebben a kategóriában

Az ültető hasznossága a kertben ...
Miért olyan nehéz egyetlen bútor...
A kisbabád első járművét keresed...
Ügynökségi partnert választott a...