Hírek
23469 hír az adatbázisban
A szlovák Jaguar Land Rover is két műszakosra növeli a gyártást
MTI + Marketinginfo.hu - 2020-05-26 09:00
Márkák

Június elsejétől a Jaguar Land Rover nyitrai üzemében is két műszakosra növelik a gyártást - közölte az autógyár.

A szlovák Jaguar Land Rover az országban működő összesen négy autógyár közül utolsóként növelte kétműszakosra a gyártást. A márka nyitrai üzemében, május 18-án fokozott egészségbiztonsági intézkedések mellett, egy műszakban indult újra a két hónappal korábban a koronavírus-járvány terjedésével összefüggésben leállított termelés. A jövő hétfőtől két műszakban működő gyártósorokon a márka Land Rover Defender és Discovery modelljei készülnek. "A gyártást fokozatosan indítjuk újra, tekintettel arra, hogy világszerte a showroomok kétharmada még mindig zárva van" - mondta Miroslava Remenárová a Jaguar Land Rover Slovakia cégkapcsolatokért felelős menedzsere a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek.

A Covid-19 terjedése miatt leállított gyártást a szlovákiai autógyárak közül elsőként, április 6-án a zsolnai Kia Motors Slovakia indította újra. A Kia szlovákiai gyárában néhány napos szünet után április 24-től két műszakban folyik a termelés. A Kia korábbi közlése szerint ez a gyártási tempó egyelőre elégséges a megrendeléseik teljesítéséhez, s így ezt az ütemet június végéig készülnek fenntartani.

A Volkswagen szlovákiai leányvállalatának pozsonyi gyára, részben a koronavírus terjedésével összefüggésben csökkenő kereslet, illetve az alkatrészellátással kapcsolatos rizikók miatt - március 17-től szüneteltette a gyártást, amit április 20-án egy műszakban indított újra. A pozsonyi VW-ban a múlt hét hétfőtől bővítették kétműszakosra a gyártást.

A francia PSA szlovákiai leányvállalata nagyszombati autógyárában - március 19-én állították le a termelést, amelyet április végétől fokozatosan indítottak újra. A PSA múlt heti közlése szerint nagyszombati gyárukban ezen a héten már beindul a három műszakos üzem.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Akkumulátorgyárat épít Angliában a Jaguar Land Rover tulajdonosa
  Melyik motorolajat válasszuk? (x)
  Így működik a gyújtótrafó, és ezek a hibái lehetnek (x)
  Új szakasz a Jaguar és a Land Rover márkák életében
  Az AutoWallis Koszovóban is értékesít Jaguart és Land Rovert
  Leépítést jelentett be a Jaguar Land Rover
  A Discovery modellel kezdi majd a gyártást a Jaguar új szlovákiai üzeme
  Művészeti akció a Jaguar-tól
  Épül a nyitrai Jaguar gyár
  Túljelentkezés a leendő szlovákiai Jaguar gyár munkahelyeire
  A Wallis lesz a Jaguar Land Rover importőre a Balkánon

További hírek ebben a kategóriában

A Decathlon új irányvonala
5,7 milliárd forintos tőkeemelés...
Egyedülálló beruházás a BioTechU...
Ismét díjazták a Borsodi Sörgyár...