Hírek
22398 hír az adatbázisban
Hasznos tudnivalók a terasz fűtése kapcsán (x)
Marketinginfo.hu - 2020-05-22 16:27
PR

Ma már a terasz vagy az erkély fűtését is könnyen meg tudjuk valósítani, köszönhetően a kültereken alkalmazható modern fűtési módozatoknak.

Ezek a szerkezetek könnyű felhasználás mellett is komfortos érzetet biztosítanak.

A cikkben tehát megmutatjuk a kültéren alkalmazható korszerű fűtési opciókat, külön kitérve a használatuk legfontosabb sajátosságaira.

Jellemzően milyen helyeken szükséges megoldást találni a kültéri fűtésre?

A magánjellegű, valamint az úgynevezett professzionális körülmények között egyaránt akad több olyan élethelyzet, amikor megoldást kell találni a kültéri fűtés hatékony kialakítására. Jellemzően ilyen környezetnek számít a családi házak, illetve nyaralók kisebb-nagyobb terasza vagy erkélye.

A különféle kávézók, bárok vagy szórakozóhelyek teraszain vagy kerthelyiségeiben is rendszeresen szeretnek kiülni a vendégek, ezért a kültéri fűtés megoldása is indokoltnak számít. Emellett pedig a rendezvényhelyszínek, esküvők vagy sátras események keretei között is szükség lehet a hatékony fűtési megoldások alkalmazására.

Milyen lehetőségeink vannak a terasz fűtésének hatékony megvalósítására?

Fűtőgombának is nevezik azokat az alkalmatosságokat, amelyeknek a segítségével a terasz vagy az erkély környezetében egyaránt gondoskodni tudunk a meleg levegő biztosításáról.

Ezek a szerkezetek rendszerint alacsony önsúllyal, illetve mobil kialakítással rendelkeznek. Gyakran még kerekekkel is fel vannak szerelve annak érdekében, hogy a mozgatásuk minél kevesebb fizikai erőkifejtést igényeljen a részünkről.

Amennyiben csoportosítani szeretnénk a kültéren használatos fűtési opciókat, akkor kétféle csoportot tudnánk elkülöníteni. Az egyik változat erőteljesebben bocsátja ki a magas hőmérsékletet, és hozzá közel ülve érezhetjük leginkább a hatását. A másik pedig a levegő helyett közvetlenül a testünket fűti, ezáltal lényegesen komfortosabb érzetet biztosítva a számunkra.

A gázüzemű, kültéren alkalmazható fűtési megoldások sajátosságai

A gázégős fűtési megoldások a levegőt fűtik fel kifejezetten erőteljes módon, ezáltal pedig a hozzájuk viszonylag közel ülők gyorsan érezhetik a jótékony hatásukat. Teljesítmény szempontjából egyaránt elérhetők a szolidabb, valamint az erősebb verziók is.

Előbbiek főként otthoni felhasználásra, utóbbiak pedig kávézók és éttermek számára ajánlottak leginkább. Természetesen a gyártók is igyekeznek támpontot szolgáltatni azáltal, hogy az egyes modellek mellett azok hatótávolságát is feltüntetik.

Amennyiben gázégős teraszfűtést alkalmazunk, akkor kivétel nélkül mindig célszerű azt széltől védett helyen lerakni. Ennek köszönhetően az erőteljesebb széllökések nem csökkentik majd a fűtőtest hatékonyságát.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Amit a teraszmelegítők elhelyezéséről tudni érdemes (x)
  Hogyan burkoljunk teraszt 9 lépésben? (x)
  Megnyitja tetőteraszát az Arena Plaza

További hírek ebben a kategóriában

Válasszon szandált a nyárra! (x)
Gyerekjátékok a bezártságban (x)
Játékos tanulás – a legjob...
Ipari falétra professzionális fe...