Hírek
23267 hír az adatbázisban
Pergetőzsinórok a ragadozó halas horgászatokhoz (x)
Marketinginfo.hu - 2020-05-22 15:04
PR

Pergetőzsinór választásakor érdemes csakis a valódi minőséget képviselő opciók mellett letenni a voksunkat, mert így nemcsak megnyugtatóbb, hanem eseménydúsabb horgászatok elé nézhetünk minden bizonnyal.

A cikkben bemutatjuk a mai modern pergetőzsinórokkal szemben támasztható elvárásokat, egyúttal arra is rá fogunk világítani, hogy a kiváló minőséget képviselő damil miért jelenthet nagyobb esélyt a kapások számának növelésére.

A pergetőhorgászatra jellemző sajátosságok

A pergető horgászmódszer minden bizonnyal a leginkább speciálisnak nevezhető pecázások közé tartozik. Ilyenkor ugyanis legtöbb esetben egy sérült, csak lassan vergődő kishal mozgását igyekszünk utánozni valamilyen műcsalival, ezáltal remélhetőleg kapást kicsikarva a ragadozó halakból.

A pergetőhorgászat tehát sok-sok dobással és tekeréssel jár együtt. Sokszor a leginkább ígéretes helyek mellett ágak, bokrok és kisebb-nagyobb nádcsomók húzódnak, nem beszélve a vízbe dőlt tárgyakról. Olyan pergetőzsinórra van tehát szükség, ami képes bírni ezt az intenzív használatot.

Milyen zsinórt célszerű alkalmazni a pergetőhorgászat mellé?

A pergető horgászok elsősorban a fonott zsinórt részesítik előnyben, méghozzá annak a fizikai tulajdonságai miatt. A fonott damil ugyanis nem nyúlik, ezért gyorsabban közvetíti a kapást, emellett pedig az akadókból is egyszerűbben kiszabadítható vele az elakadt műcsali.

A fonott pergetőzsinór továbbá nem is csavarodik, ami a körforgó villantóval művelt pergetések során rendre problémákat szokott okozni. A fonott damil viszont nem fog csavarodni, cserébe rendben teszi a dolgát, és jelez a számunkra, amikor a csuka, süllő vagy harcsa rárabolt a műcsalinkra.

Egyértelműen a fonott zsinórok alkalmazása számít indokoltnak a pergetéshez. Persze a pergetőzsinórral kapcsolatos elvárásaink lehetnek még inkább specifikusak.

Mit várhatunk el manapság egy pergetőzsinór esetében?

A kellően jó minőséget képviselő pergetőzsinór egészen vékony, ugyanakkor rendelkezik a szükséges erőtartalékkal. Vagyis nem fog gondot okozni egy-egy testesebb hal kifárasztása sem, mert a pergetőzsinór szakítószilárdsága egészen meggyőző adatokat mutat.

A kiváló pergetőzsinórok emellett rendkívül finom esésűek és tapintásúak. Ennek megfelelően segítik a műcsali mesteri vezetését, minél élethűbben imitálva ezáltal a sérült kishal mozgását a víz alatt. A legtöbb ragadozó hal egyszerűen képtelen ellenállni az ilyen jellegű csábításnak.

Vagyis a legjobb minőséget képviselő pergetőzsinórt az orsónk dobjára csévélve nem csak erősebb lesz majd a felszerelésünk, hanem a kapások elérésére is megnövekszik a sanszunk. Ezáltal lényegesen szórakoztatóbb horgászat elé nézhetünk majd, készüljünk akár csukázáshoz, süllőzéshez, balinozáshoz vagy harcsázáshoz.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan lesz sikeres a pergetés wobblerek használatával? (x)
  Halkímélő eszközök, amelyek nélkül nem javasolt a horgászat (x)
  A legjobb match orsók kulcsfontosságú jellemzői (x)
  Ízelítő a Daiwa termékek minősége és megbízhatósága kapcsán (x)

További hírek ebben a kategóriában

Díjazták a kreatív tanárokat
Hogyan lesz sikeres a pergetés w...
A germicidlámpás berendezések ha...
Marketing Diamond Awards 2023