Hírek
22398 hír az adatbázisban
Hasznos tippek a vezetéssel szembeni félelem leküzdéséhez (x)
Marketinginfo.hu - 2020-05-22 14:34
PR

Az autóvezetéssel szemben érzett félelem egyáltalán nem ritkaság, sokkal inkább számít általános jelenségnek a jogosítvány megszerzése előtt állók körében.

A cikk abban kíván segítséget nyújtani, hogy ezt a fajta szorongást és bizonytalanságot minél hamarabb sikerüljön magad mögött hagyni.

Segítünk tehát a félelem azonosításához szükséges lépésekben, megmutatjuk a pánik leküzdéséhez vezető legrövidebb utat, emellett pedig az oktatóválasztáshoz is igyekszünk hozzáadott értékkel bíró tippekkel szolgálni.

Első körben próbáld meg azonosítani, hogy mitől félsz pontosan

Legyen szó éppenséggel bármilyen félelemről vagy szorongásról, a legyőzéséhez vezető első lépés pontosan definiálni a kiváltó okot. Ez a feladat igényel egyfajta önvizsgálatot, ugyanakkor roppant hasznosnak bizonyul.

A félelemnek ugyanis van egy furcsa tulajdonsága. Ha megnevezed a konkrét okát, akkor valahogy az ereje is drasztikusan csökken. Váltson ki belőled tehát szorongást akár a forgalommal, az autóval, az esetleges koccanásokkal vagy a sebességgel kapcsolatos félelem, ha kimondod, mitől tartasz, máris jobb lesz a helyzet.

Ha sikerült azonosítani, akkor le is tudod győzni a szorongást kiváltó okot

Amint megvan a vezetéssel szembeni félelmed alapvető oka, máris elkezdhetsz dolgozni a megoldáson. A jó hír az, hogy a nehézséggel minden bizonnyal egyáltalán nem vagy egyedül. Biztos lehetsz benne, hogy rajtad kívül sokan néztek már szembe sikeresen ugyanazzal a problémával.

A közlekedéssel és a vezetéssel kapcsolatban ugyanis még a rutinos vezetők körében is gyakran van jelen szorongás, félelem vagy pánik. Vagyis egyáltalán nincs benned semmi furcsaság, ha Te is bizonytalanságot érzel a témával kapcsolatban.

Beszéld meg akár az oktatóddal vagy egy olyan emberrel, akiben megbízol. Ha sikerül kiadni magadból a feszültséget, máris megkönnyebbülhetsz.

Válassz olyan oktatót, aki a támogató hozzáállásával segít a fejlődésben

A sikeres jogosítványszerzés egyik kulcsfontosságú összetevője az oktató személyének a kiválasztása. Ha nem vagy teljes mértékig biztos magadban a vezetést illetően, akkor célszerű empatikus, türelmes és támogató személy mellett letenni a voksod.

Vele ugyanis minden bizonnyal megoszthatod a kezdeti bizonytalanságod, ő pedig hasznos tanácsokkal segíthet a félelmeid leküzdésében. Támogatni fog, amikor elbizonytalanodsz, türelmesen magyarázza el az egyes gyakorlatok helyes sorrendjét, hibázás esetén pedig korholás helyett építő jelleggel ad tanácsokat.

Így számodra is sokkal pozitívabb légkörben telhetnek majd az egyes alkalmak, szép lassan megbarátkozol a vezetés gyakorlatával, a vizsgát megelőzően pedig már égető vágyat fogsz érezni a jogosítványod megszerzése iránt.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Átadták a Mercedes-Benz Academy Kecskemétet
  HEINEKEN az ittas vezetés ellen

További hírek ebben a kategóriában

Válasszon szandált a nyárra! (x)
Gyerekjátékok a bezártságban (x)
Játékos tanulás – a legjob...
Ipari falétra professzionális fe...