Hírek
22449 hír az adatbázisban
Tippek - Hogyan tartsuk melegen a medence vizét? (x)
Marketinginfo.hu - 2020-05-22 13:15
PR

A medence vizének hőmérséklete fontos tényező a komfortérzet szempontjából, hiszen a víznek bizonyos hőfokkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy jól érezzük magunkat benne.

Összeszedtünk néhány megoldást nyújtó eszközt, amik segíthetnek a medence vizének melegségét megőrizni.

Szolárfűtés


A szolárfűtő berendezés napenergiával működik, ezáltal nem csak gazdaságosan, hanem környezettudatosan is lehet a medence vizét melegíteni. Akár néhány fokos hőmérséklet-emelkedés is meghosszabbíthatja a medence vizének használatát, ezáltal a fürdés örömét. Szolárfűtéses technológiával működik a napenergiás vízmelegítő, illetve a piramis napkollektor, de akár szolártakarót is használhatunk hasonló eredménnyel. Utóbbit egyszerűen rá kell helyezni a medencére, amikor nem fürdünk benne.

Elektromos fűtés


Az elektromos fűtés előnye, hogy a szolárfűtéssel ellentétben az időjárás nem befolyásolja a használatát, bármikor képes gyorsan és állandóan fűteni a medence vizét, aminek akár 2-5 fokkal is megemeli a hőjét, ezáltal a pancsolással tölthető időt is. Beszerelése könnyű, digitális termosztáttal rendelkezik.

Ha medencevásárláson gondolkodsz, érdemes megtekinteni a Medence Óriás weboldalán a családi medence kínálatot. Azonban a fűtésről se feledkezz meg, széles kínálatuk részét képezik a különböző medencefűtő megoldások is, amiket kényelmesen online, rövid szállítási határidővel megkaphatsz.

Hőszivattyú


A hőszivattyú a nagyméretű medencék fűtéséről gondoskodik. Használatuk könnyű, kialakításuk során pedig a stabilitásra és az egyszerű javíthatóságra helyezték a hangsúlyt, amellett, hogy nagy teljesítményű eszközt adjanak elérhető áron. Érdekesség, hogy hűtési üzemmódra is beállítható, ha esetleg ennek a funkciónak is hasznát vennénk.

Hőcserélő

Hőcserélőt akkor szerezzünk be, ha épített medencénk van. Működésének lényege, hogy hagyományos gázkazán esetén képes a két különböző hőmérsékletű víz hőfokát közelíteni egymáshoz. Kül- és beltéri medencéknél is használható, többféle típusa is van, ezek többek között az acél, a műanyagházas és a szolár hőcserélők. Utóbbi kondenzációs gázkazán, napkollektoros és hőszivattyús fűtés esetén is beszerelhető.

Hőmérő

Ha már hőmérséklet, meg is kell mérni valamivel, ezért egy digitális többfunkciós mérőeszköz hasznos lehet a medence mellett. A hőmérséklet mellett a sókoncentrátum és a pH-érték megállapítására is alkalmasak. Ezeket az értékeket folyamatosan figyelni kell, mivel a nem megfelelő kémhatás a medence vizének gyors szennyeződését, elalgásodását eredményezheti.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Így történik a gyakorlatban a medencefedés professzionális kivitelezése (x)
  A napenergiát népszerűsíti a Bosch

További hírek ebben a kategóriában

Egyes harcművészeti ágak nélkülö...
Fontos még az irodalom a mai vil...
Hogyan lehet bemérni a csőtörés ...
Miért van szükség szervizajtóra ...