Hírek
22867 hír az adatbázisban
Az autó feketedoboza, menetrögzítő kamera személyében (x)
Marketinginfo.hu - 2020-05-22 11:45
PR

Nap mint nap történnek közúti balesetek, kisebb koccanások, nagyobb ütközések és sajnos sok esetben halálos kiemenetelűek egyaránt.

A szemtanúk elmondása sok esetben nem mérvadó a balesetek körülményeihez mérten, mivel a külső szemlélődők sokszor nem fordítanak nagy figyelmet a szükséges részletekre. A baleset elszenvedői pedig gyakran sokk hatása alá kerülhetnek, így nem képesek felidézni, hogy pontosan hogyan is történt a baleset. A közúti kamerák képei segítséget jelenthetnek, azonban sok helyen hiányoznak a berendezések vagy képük nem eléggé megbízható. Így ilyen esetekben nehéz azonosítani a baleset okozóját és a körülmények kialakulását.

Megoldást jelenthet az autós menetrögzítő kamera

A legmegbízhatóbb megoldást az autókba beszerelhető feketedoboz, azaz a menetrögzítő kamera jelentheti. A menetrögzítő kamera segítségével az egész autóút rögzítésre kerül, így minden olyan lényegesebb momentum megörökíthető, amely a későbbiekben akár hasznos is lehet. Amennyiben egyik közlekedési partnered balesetet okoz a te károdra, vagy mondjuk az előtted közlekedő autó kárára, akkor könnyedén bizonyíthatod az eseményeket a rögzített felvételek segítségével.

Olyan autós menetrögzítő is elérhető a piacon, amely nem csak az utat, de a sofőrt is képes felvenni. A készülék nem zavar a vezetésben, mivel a visszapillantó tükörbe építhető, így szinte észrevétlenül első és hátsó kamerával egyaránt funkcionál. Azért is hasznos, mert ha például hivatásos sofőröket alkalmazol, legyen szó fuvarozásról, szállítmányozásról vagy taxizásról, betekintést nyerhetsz a sofőrök utakon tanúsított viselkedésébe.

Milyen további előnyei vannak a menetrögzítőnek?

Nem csak balesetvédelmi szempontból és a vezetők ellenőrzése végett lehet kiváló választás egy menetrögzítő kamera beszerzése, hanem szórakoztató céllal is megvásárolható. Amennyiben szeretsz utazni és ezt leginkább autóval teszed, akkor biztosan te is szívesen visszanéznéd a bejárt tájakat, újra átélnéd az élményeket és megmutathatnád szüleidnek, barátaidnak egyaránt, hogy merre jártál.

Kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek a sportautós élményvezetések, amelyek alkalmával megkaphatod ajándékba a vezetésről szóló képkockákat, nem csak az út nyomon követése és újbóli átélése miatt, hanem saját magadat is láthatod, ahogyan átéled az utazás élményeit és borzalmait egyaránt.

Amennyiben te is szeretnéd megörökíteni az általad bejárt izgalmas és szemet gyönyörködtető utakat, valamint szeretnéd, ha baleset esetében is könnyebben meg lehetne állapítani a felelős személyét, akkor látogass el a netker8.hu weboldalára, ahol számos lehetőség közül válogathatsz.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Melyek a légfékrendszer kompresszor gyakori hibái? (x)
  Így működik a gyújtótrafó, és ezek a hibái lehetnek (x)
  Hangsúly a megelőzésen: biztonságos bejárat (x)
  Termékteszt: Sportkamerák
  Honlapot kapott a szemkamera
  Arcfelismerő plakát: csak a nők láthatják a reklámot
  Terjed a szemkamera a kutatásban
  Szoftveres alternatíva a szemkamera helyett

További hírek ebben a kategóriában

Mit jelent a 6200-as csapágy? (x...
Miért késő ősszel állj neki a fe...
Miért találkozunk az ízvakság je...
A blokklánc technológia működése...