Hírek
22398 hír az adatbázisban
Hasznos tanácsok kerítésválasztáshoz (x)
Marketinginfo.hu - 2020-05-22 10:55
PR

A családi ház egyik nagy előnye az udvar megléte. Egy olyan terület, amely ugyan a négy falon kívül esik, ám mégis a sajátunk, ahol bármikor kikapcsolódhatunk.

Persze akárcsak az élet más területein, itt is érdemes meghúznunk a határokat.

Rengeteg konfliktus származhat abból, ha a szomszédok vagy az utcai járókelők hívatlanul behatolnak a birtokunkra, és például megdézsmálják a gyümölcsfánkat, vagy a kutyájuk a mi gyepünkün végzi el a dolgát.

A megoldás kézenfekvő: kerítést kell építenünk, amely világosan jelzi majd az illetéktelenek számára, hogy hol ér véget az utca, és honnan kezdődik a magánterület. No de milyen is legyen az a bizonyos kerítés?

Tervezés és mérlegelés

Először is azt kell kitalálnunk, hogy mennyi privát szférára van szükségünk. A kovácsoltvas kerítés ugyan nagyon esztétikus, ám szinte semmit sem takar a kíváncsi szemek elől. A tömör kő vagy tégla pedig a másik véglet, könnyen érezhetjük úgy, hogy teljes egészében el vagyunk zárva a külvilágtól.

Köztes megoldást jelenthet a fakerítés, mely kellően elszigetel az utcafronttól, de adott esetben mégis ki lehet rajta kukkantani. Egy gondosan felépített fakerítés bár igencsak tetszetős, ám a legnagyobb hátránya, hogy a szépségének megőrzéséhez rendszeres karbantartást igényel. Ez körülbelül évente lecsiszolást, alapozást és újrafestést jelent, ami nem kis munka, főleg egy nagyobb udvar esetében.

Ha olyan kerítésre vágyunk, amely meggátolja azt, hogy az egész környék a mi kerti ténykedéseinket figyelje, ám nem szeretnénk úgy érezni magunkat, mintha egy erődben laknánk, akkor érdemes megfontolni egy acélkerítés építtetését. Ez a típus bár külsőre olyan, mint a fa, hatalmas előnnyel bír vele szemben: nem igényel semmiféle gondozást.

Tartós és ellenálló

A Nívó Kerítés kínálatában kapható acél kerítéselemek ismérve, hogy meglehetősen strapabíróak. Gond nélkül átvészelik a legnagyobb nyári hőséget és a legkeményebb téli zimankót is, illetve az eső vagy az UV-sugárzás sem tesz kárt bennük.

Felejtsük el, hogy acélkerítést csak az ipari létesítményeknél használnak! Egy famintázatúra lefestett kerítéselem a megszólalásig hasonlít a fára, így tökéletesen harmonizál a házzal és a kerttel. Ha ezt a megoldást választjuk, búcsút vehetünk a fárasztó és hosszadalmas karbantartástól, az acélkerítés ugyanis még 10 év elteltével is úgy néz ki, mint a fából készült rokona frissen festve.

Az egyedülálló "klikk" technológia segítségével pedig a felszerelés is sokkal egyszerűbbé válik. Az megjelenésben pedig csak a fantáziánk szab határt: választhatunk akár álló vagy fekvő elrendezést, a lécek lehetnek soroltan vagy hézagosan, illetve a szín tekintetében is számos lehetőségünk van.

Egy biztos: a kerítés egy költséges anyagi beruházás, mely hosszú távra szól. Érdemes tehát olyan konstrukcióban gondolkodnunk, mely időtálló és esztétikus, így akár évtizedekig gyönyörködhetünk a végeredményben.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Milyen kerti szerszámok legyenek a fészerben? (x)
  Kaputelefon videós megoldással
  Alig akad telek Budapesten családi ház építésre
  A lakásokhoz képest bonyolultabb ügy egy családi ház megvétele vagy eladása
  Családi házak piaca
  Budapest lemaradt a családi házak drágulásában
  A panellakásokat lehet leggyorsabban eladni

További hírek ebben a kategóriában

Válasszon szandált a nyárra! (x)
Gyerekjátékok a bezártságban (x)
Játékos tanulás – a legjob...
Ipari falétra professzionális fe...