Hírek
22661 hír az adatbázisban
Kutyaeledel-kisokos kezdő gazdik számára (x)
Marketinginfo.hu - 2020-05-22 09:45
PR

Mielőtt egy új négylábú társ érkezik a családba, a tudatos gazdik kellőképp felkészülnek.

Beszerzik a szükséges felszereléseket, úgy mint: kutyaól, etető- és itatótálak, póráz, játékok és persze az egyik legfontosabb, a kutyaeledel. Talán az utóbbi okozza a legtöbb dilemmát az újdonsült gazdiknak, hiszen olyasmire van szükségük, ami egészséges, a kutyának is ízlik, könnyen beszerezhető és pénztárcabarát. Tarts velünk, és elmondjuk, mire érdemes figyelned, ha az ideális kutyatápot keresed!

Figyelj az összetevőkre!

Tégy egy kísérletet: keresd fel a legközelebbi hipermarketet, majd a kutyás részlegen nézz meg figyelmesen néhány fajta tápot. Ne tévesszen meg a tetszetős külső és a csomagoláson boldogan csaholó kutyus képe, hanem fordítsd meg a zsákot, és tanulmányozd az összetevőket. Mit látsz? Teli van gabonával, ízfokozókkal, tartósítószerekkel, húst viszont csak elvétve tartalmaz? Őszintén: te szívesen fogyasztanál ilyesmit?

Ha viszont olyat is találsz, amin a listában előkelő helyen szerepelnek az állati fehérjék és zsírok, illetve gyógynövények és gyümölcsök, akkor jó helyen keresgélsz! A kutyusnak ugyanis pontosan efféle tápanyagokra van szüksége ahhoz, hogy hosszú és boldog élete legyen. Hisz gondolj bele: nekünk, embereknek sem győzik hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az egészséges táplálkozás. Miért ne lenne ugyanez érvényes a kutyákra is?

Ha még mindig tanácstalan vagy a konkrét márkát illetően, adj egy esélyt a Happy Dog eledeleknek, melyeket megtalálsz a Kutyakajas.hu Webáruház kínálatában is!

Biztosítsd kutyusod hosszú, boldog életét!

Bár a kutyák jólétéhez főként a sok szeretet és törődés szükséges, azért a helyes, tudatos etetés sem elhanyagolható. Itt megintcsak némi hasonlóság lelhető fel velünk, kétlábúakkal: ha egészségtelenül táplálkozol, és emellett keveset mozogsz, előbb-utóbb te is érzed majd magadon a negatív hatásait. Nos, erre ismét csak azt tudjuk mondani, hogy a kutyusoknál sincs ez másképp.

A közös pont viszont ezzel véget is ér, ugyanis a "helyes étrend" fogalma teljes mást takar az ebeknél, mint nálunk. Ami számunkra tápláló és egészséges, az nekik többnyire egyáltalán nem megfelelő. Épp ezért sose etesd kedvencedet házi koszttal! Bármennyire is könyörgő szemekkel néz rád, miközben egy szelet sütemény van a kezedben, légy határozott, és mondj nemet! Aztán pedig kompenzáld őt egy jutalomfalattal, hogy lássa, nem haragszol rá.

Szerencsére ma már kutyatápokból is annyi fajta létezik, mint égen a csillag, így nem kell attól tartanod, hogy kutyusodnak egyhangúak lesznek az étkezései. A különféle ízesítéseket bátran variálhatod, hogy kikísérletezd, melyiknek van a legnagyobb sikere kedvencednél.

Emellett persze ugyanolyan fontos a sok játék, a közös tanulás, a hosszú séták a természetben és persze a rengeteg szeretet. Ugyanis ezek tesznek egy kutyát igazán kiegyensúlyozottá és boldoggá.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A kutyaférgesség természetes módon is gyógyítható (x)
  Kényeztesd kedvenced egészséges kutyakeksszel! (x)
  Szalmonellás kutyaeledelt hívott vissza a hatóság
  Szennyezett kutyaeledelt hív vissza a Fressnapf
  Kutyaeledelt hívtak vissza a Fressnapf üzleteiből
  Virtuális kölyökkutya segít a gyerekeknek megismerni Magyarországot
  Hétmillió forint a Kutyaszemmel program keretében
  Kutyaellenes kampány Iránban
  Valóra váló álmokkal futott be a Sberbank reklámfilmje
  Kutyabarát munkahellyé vált a Telenor

További hírek ebben a kategóriában

A kutyaférgesség természetes mód...
Hajószállító utánfutók magas min...
Jól láthatósági nadrágok a kénye...
Okos zárbetétek - dobd el a kulc...