Hírek
22463 hír az adatbázisban
Csaknem 100 ezer maszkot készítettek a szakképzésben tanulók
MTI + Marketinginfo.hu - 2020-05-04 10:04
Egészségmarketing

Csaknem 100 ezer maszkot készítettek a szakképzésben tanulók - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.

Az összefogás jegyében az ITM fenntartásában lévő szakképzési intézmények az elmúlt időszakban sorra csatlakoztak a járvány elleni védekezést segítő kezdeményezéshez. Jelenleg 34 szakképzési centrum tagintézményeiben készítenek maszkokat a végzős vagy felnőttoktatásban részt vevő tanulók gyakorlatként - írták.

A közlemény szerint a csaknem 100 ezer textil szájmaszkból a helyi önkormányzatok közvetítésével már kórházak, szociális intézmények és idősotthonok is kaptak. Az újabban előállított készleteket az intézmények saját diákjaiknak tartották fenn, hogy azokat a májusi szakmai vizsgák idején használhassák.

A centrumok és az iskolák egymás munkáját is segítik, megosztják bevált gyakorlataikat. A 21. századi szakképzés nyújtotta technikai lehetőségekkel élve a Szolnoki Szakképzési Centrumban 3D-s nyomtatóval, speciális arcvédő plexiből eddig mintegy háromezer darabot gyártottak egészségügyi dolgozóknak - közölték.

Az ITM hangsúlyozta: minden kezdeményezést bátorít a szakképzésben is, amely a járvány elleni védekezést erősíti, a kockázatoknak jobban kitett szakemberek és idősek segítését szolgálja.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Japánban a Coca Cola otthoni testmozgásra ösztönöz
  Zuhant a Philips negyedéves profitja
  Jelentősen csökken a használtautó-kereskedések bevétele
  Többet és többször rendelnek a vásárlók az interneten
  Hitelt kap a német államtól az Adidas csoport
  A válság után megváltozik a foglalkoztatás szerkezete
  110 ezer liter fertőtlenítőszert szállított ki a Mol
  A kecskeméti Mercedes-gyár meghosszabbította a leállást

További hírek ebben a kategóriában

Együttműködik az SZTE és a GE He...
Ezekre mindenképp figyelj a zöld...
Több mint 2 millió liter fertőtl...
Tudd meg, hogy mennyi az ideális...