Hírek
22945 hír az adatbázisban
Az anyák napján induló TescoMoms dolgozói program
Marketinginfo.hu - 2020-05-03 10:34
CSR

A várandósságtól a munkahelyre való visszatérésig segíti az édesanyákat új programjával a Tesco.

Több mint 7000 tescós gyermek édesanyját ünnepli a Tesco új, családtámogató programjának elindításával a hétvégén. Az anyák napján induló TescoMoms dolgozói program a várandósságtól a munkába való visszatérésig terjedő időszakra fókuszál, és a programba bekapcsolódóknak segít többek között eligazodni a gyermekvállaláshoz kötődő állami támogatások között, kapcsolatban maradni a munkahellyel a szülési szabadság idején, valamint felkészülni a munkába való visszatérésre.

A kiskereskedelmi szektorban kiemelten magas a női munkavállalók aránya, így a Tesco munkatársainak is több mint kétharmada nő, akik közül sokan már édesanyák vagy családalapítás előtt állnak. Az áruházlánc számos családbarát programja közé illeszkedik a most elinduló TescoMoms program, amely a kismamáknak és az újdonsült anyukáknak hivatott segíteni. A program részeként a várandósság időszakában a leendő édesanyák részletes tájékoztatást kapnak arról, miben segít nekik a Tesco, milyen jogok illetik meg a kismamákat, valamint mikor és milyen kormányzati támogatásokat (például CSED, GYED, GYES, CSOK) tudnak igényelni. A szülési szabadság időszakában az áruházlánc arra törekszik, hogy kapcsolatban maradjon a tartós távollétüket töltőkkel: közös Facebook csoporton keresztül megosztja a vállalati híreket és fontos információkat, sőt ugyanitt a távol lévők is tartani tudják egymással a kapcsolatot. Mindemellett tréningekkel és mentoring programban való részvétellel tanulási lehetőséget is kínál az otthon levőknek, illetve hozzátáplálási kézikönyvvel is segíti az újdonsült édesanyákat. A munkahelyre való visszatéréskor pedig a HR osztály munkatársai karrierbeszélgetések során segítenek felkészülni és az ideális munkakört megtalálni, amelyhez - a tervek szerint - angol tanfolyamot és eszközkezelési tréninget is biztosít a vállalat. A program elsőként az irodában dolgozó kismamák bevonásával indul, majd kiterjesztik az összes tescós kolléganő felé, és azokat is bevonják, akik már nagyobb gyerekeket nevelnek.

A TescoMoms program keretén belül az áruházlánc nemrégiben csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vándorbölcső programjához is. A Kárpát-medencében őshonos fából készült bölcső a tescós családok között vándorol majd, és a baba hat hónapos koráig használhatják a családok, mielőtt új otthonba kerül.

Az áruházlánc kiemelten törekszik arra, hogy segítsen a női kollégáknak a munkahelyi és családi szerepeiket összeegyeztetni. Többek között olyan rugalmas megoldásokkal segíti őket, mint a fixen fix rögzített részmunkaidős foglalkoztatás, az első osztályosok szüleinek járó plusz szabadnap, a nyári gyerekmegőrző és táboroztatás, a távoli munkavégzés az irodai dolgozóknak, a műszakbeosztás egyeztetése az áruházakban és raktárakban dolgozó tescós pároknál, és a márciusban elindított Women's Network fórum. Családtámogató intézkedéseiért a Tesco 2019 decemberében elnyerte a Családbarát Munkahely tanúsító védjegyet is.

A Tesco idén tavasszal 200 táblagépet kölcsönzött azoknak a kollégáknak, akiknek otthon tanuló gyermekeik számára nem volt megoldott az iskolai feladataik ellátásához szükséges számítástechnikai háttér.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  60+10 millió forint adomány a Tescótól
  42 millió forint sorsa múlik a Tesco vásárlóin
  A rászorulók ellátásáért a Tesco és a Nestlé
  Adventi Adománygyűjtés a Tesco áruházakban
  Létszám limitet vezet be áruházaiban a Tesco
  Eladja thaiföldi és malajziai érdekeltségeit a Tesco
  40 millió forintnyi támogatásról szavazhatnak a Tesco vásárlói
  Leállította a Tesco a karácsonyi üdvözlőlapok kínai gyártását
  Rekordot döntött a Magyar Vöröskereszt élelmiszergyűjtése
  A Media Markt-e lesz a Tesco győri elektronikai részlege
  Az élelmiszer-hulladék csökkentése a Tesconál
  Élelmiszer-pazarlás elleni akcióban a Tesco és a Mars

További hírek ebben a kategóriában

42 millió forint sorsa múlik a T...
A BKK az ukranokért
Térítésmentesen látja el az Álla...
Több mint 11 ezer ajándékcsomag ...