Hírek
22492 hír az adatbázisban
A ragasztó- és lakkfúvókákról dióhéjban (x)
Marketinginfo.hu - 2020-04-22 08:10
PR

A fúvókák szinte minden ipari területen alkalmazandók. Az alábbiakban a ragasztó- és lakkfúvókák komplett rendszeréről lesz szó.

A különböző eszközök és felhasználási területeik

A komplett ragasztórendszerek állítható vezérléssel működnek. A rendszer a következő egységekből áll össze:
 
 • Nyomástartó tartály
 • Membrán szivattyú
 • Vezérlőegység
 • Szórópisztoly


Felhasználási területek:
 
 • Hajtogatás
 • Nyomdászatban alkalmazott ragasztás
 • Kartondoboz ragasztás
 • Konzervdobozok lezárása
 • Papírzacskók ragasztása
 • Tömítések
 • Bútorok összeillesztése, ragasztása


A szórófejekkel kivitelezhető vonalas, illetve pontozott szóráskép is, de speciális esetben telekúp szóráskép is megoldható.

Az ideális típus kiválasztásához ismerni kell a ragasztóanyag viszkozitását, pH-ját.

Nyomástartó tartályok

Alacsony viszkozitású ragasztók és folyadékok szállítására alkalmazzák. A kimenetre rozsdamentes acélszűrőt lehet felszerelni, melynek feladata, hogy kiszűrje az esetleges szennyeződéseket a folyadékban.

Membránszivattyús adagolás


Alacsony viszkozitású ragasztóanyagok és folyadékok szállítására alkalmas. A szivattyú egy műanyag vödör fedőjére van szerelve. Így könnyen eltávolítható, valamint megkönnyíti a ragasztóanyag cseréjét, tisztítását. Az alsó szelep megakadályozza a folyadék kilépését a szívócsőnél a vödör cseréje esetén. A szivattyú szívócsövére vannak felhelyezve a ragasztóanyag-adagoló egységek.

Dugattyúszivattyús adagolás

Közepes viszkozitású ragasztók és folyadékok szállítására szolgál. A folyadékot tartalmazó vödör rugalmas erősített csővel van csatlakoztatva a dugattyús szivattyúhoz. A vödör ellenőrzését és feltöltését megkönnyíti a vödör fedelén lévő csuklós szárnyajtó.

Szórópisztolyok

Közepes és nagy viszkozitású ragasztófolyadékhoz használhatók. Kettős működésű dugattyú hajtja. A mikrometikus beállítás a ragasztómennyiség finom beállítását teszi lehetővé.

A Monojetnél elérhető pisztolyokról az alábbiakat lehet tudni:
 
 • Elektromágneses pisztolyok: arra tervezték, hogy magas frekvencián adagoljanak ragasztót vagy más folyadékot. Alacsony vagy közepes viszkozitású ragasztó vagy folyadék szórására alkalmazható. Legnagyobb előnyük a magas üzemi frekvencia, pontozott vagy vonalas szóráskép érintés nélküli, precíz kialakítása. Működésükhöz levegőt nem igényelnek. A gyártó hosszú, karbantartás nélküli üzemelést garantál. Napjainkban nincs ennél fejlettebb technikai megoldás ragasztó adagolására.


 
 • Elektropneumatikus szórófejek: bármilyen viszkozitású folyadék, ragasztóanyag adagolására alkalmas. Előnye a kis mérete és a változatossága. Különböző típusú fúvókával kapható, megfelelve a különböző alkalmazások igényeinek. Pontos, folyamatos és megbízható az adagolás, a szükséges mennyiségű folyadékot biztosítva. Egyes változatok finomszemcsés, rozsdamentes acélszűrővel vannak ellátva, amelynek kettős funkciója a szivattyú pulzálásának lecsökkentése és a szennyeződések kiszűrése.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ragasztómárka sem maradhat ki a karácsonyi reklámokból
  Ragasztómárkát vett a Henkel
  Gyárat épít a Henkel Tatabányán
  Új ragasztókat vezet be Magyarországon a 3M
  Öttonnányit emelt a Loctite ragasztó
  Ragasztómárkákat akvirált a Henkel

További hírek ebben a kategóriában

Házhoz jön a sóder, a homok és a...
Gyorskölcsönt keresel? Megtalált...
Pompás alkoholos italok különleg...
Mire kell figyelni beépíthető sü...