Hírek
22795 hír az adatbázisban
Miért hasznosak a táblásított fenyőlapok? (x)
Marketinginfo.hu - 2020-04-22 07:26
PR

A megfelelő minőségű ajtók, polcok, munkalapok kivitelezése évszázadokon át nagy kihívást jelentett.

Ha jobban megfigyeljük ezeket a tárgyakat, könnyen belátható, hogy a kivitelezésükhöz nagyon magas minőségű faanyagra van szükség. Ilyet pedig csak drágán és nehezen lehetett előállítani. Egészen addig, míg meg nem született a táblásított fenyő megoldás.

Mi az a táblásított fenyőlap?

A fa egészséges növekedéséhez rengeteg feltételnek kell teljesülnie. Ahhoz, hogy tökéletes szerkezetű fát kapjunk, szükség van arra, hogy az erdőt ne érintse az időjárás semmilyen viszontagsága. Fontos még a táplálékban gazdag talaj, a légszennyezettség alacsony mértéke, a megfelelően működő bioszféra is. És igen, a fa egészsége sokszor szerencse kérdése is.

Széles lemezeket egy darab fából szinte lehetetlen gyártani, de megfelelően egyenes deszkákat is nagy kihívás. A Tetőfutár.hu-nál kapható táblásított fenyőlapok többek között erre a kihívásra adnak választ. A táblásított fenyőlapok úgy készülnek, ha a fenyőszálakat szorosan egymáshoz préselik valamilyen ragasztóanyag segítségével.

Az eredmény egy szilárd, egységes felületű, természetes megjelenésű lap. Az illesztések szinte alig észrevehetők, a technológia viszont lehetővé teszi, hogy könnyen és magas minőségben dolgozzunk vele.

Mire használható a táblásított fenyő?

A lapokat bármilyen olyan célra felhasználhatjuk, ahol nagy felületű faanyagra van szükség. Sokan munkapultot, polcot, bútorokat készítenek a táblákból, de kiválóan alkalmasak takaróelemnek és kisebb belősőépítészeti munkákhoz is. A szép és természetes megjelenés miatt lépcsők, korlátok, néha ablakpárkányok, könyöklők is készülhetnek belőle.

A táblásított fenyő megőrzi a faanyag jó tulajdonságait: a könnyű megmunkálhatóságot, a dekoratív kinézetet és az ellenállást a különböző fabetegségekkel szemben. Bizonyos helyzetekben akár lakkozás vagy pácolás nélkül is megállja a helyét.

Hogyan érdemes a táblásított fenyővel dolgozni?

A táblásított fenyő az egyik leghálásabb és legegyszerűbben használható anyag. Annak ellenére, hogy maga a tábla több darabból áll, jól bírja a fúrást, fűrészelés, marást és csapolást is. A legtöbb munkánál nem kell tartani attól, hogy a ragasztásnál az elemek elválnak egymástól.

A táblásított fenyőlapok nagy előnye az is, hogy a nedvesedésnek és a száradás okozta térfogatváltozásnak is ellenállnak. A több, egymásnak préselt, természeténél fogva kicsit eltérő térfogatú rúd nem engedi meghajlani vagy csavarodni az anyagot. Meleg, száraz levegőjű lakásban, nedves konyhában, hűvös pincében is ugyanúgy dolgozhatunk vele, mint a kiemelkedő minőségű faanyaggal.

Ezeket a lapokat ma már akár házhozszállítással is elérhetjük. A Tetőfutár.hu munkatársai például szükség esetén akár szakmai tanácsokkal is meg tudják erősíteni a választásunkat. Ha már régóta cserélnénk vagy javítanánk valamit, ne halogassuk!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Segítség! Nem tudom bezárni az ajtót! (x)
  A beltéri ajtók esetében is fontos a tervezés! (x)
  Új redőnyt szeretnél? Segítünk még a régit is leszedni! (x)
  Egy hotel minden igényhez (x)
  Hogyan zajlik a csepegtető öntözés tartályból? (x)

További hírek ebben a kategóriában

Társasok baráti társaságoknak (x...
Segítség! Nem tudom bezárni az a...
A reptéri parkolótól már sima üg...
Elektromos autók és költségek (x...