Hírek
22463 hír az adatbázisban
Álló vagy fekvő szoliba menjünk? (x)
Marketinginfo.hu - 2020-04-22 06:57
Egészségmarketing

A rendszeresen szoláriumba járóknak már van egy kialakult stratégiájuk. Van, aki mindig ugyanabba a gépbe, van, aki váltva, és akad, aki ad hoc jelleggel, "ami szabad" alapon ugrik be egy napozásra.

Vajon melyik megoldás a legjobb, és hogyan érhető el a vágyott hatás? Számos érvnek és ellenérvnek jártunk utána!

Álló vagy fekvő

Bár számos szempontot fogunk cikkünk során kielemezni, mégis a legnagyobb kérdéssel nyitunk. Ugyanis, ha szoláriumról van szó, a legelterjedtebb kérdés, hogy az álló vagy fekvő a tartósabb, eredményesebb, egészségesebb, és úgy összességében melyik a jobb?

A fekvő szoli előnye és hátránya

A kényelmes, pihenős típusú személyek szinte kivétel nélkül a fekvő szoláriumot választják amiatt a megkérdőjelezhetetlen tény miatt, miszerint ez a típus kényelmesebb álló társánál. Egy fárasztó nap végén kinyúlni és kicsit elpilledni valóban relaxáló élmény, és télen pláne jól esik egy kis nyújtózkodás a meleg szoláriumágyban.

Ami a fekvő kialakítású szoláriumnak a hátránya, azt inkább tévhitnek mondanánk, de legalábbis elavult nézetnek. Ez pedig az a feltevés, hogy ahol hozzáér a testünkhöz a gép, ott fehérebb, foltosabb lesz a végeredmény. Lehet, hogy régebbi, korszerűtlen technikai adottságú gépeknél ez előfordulhatott, de minőségi csövek, magas színvonalú gépek esetén ez a kockázat gyakorlatilag megszűnt. A Hollandimpex-nél beszerezhető korszerű szolárium gépek biztosan minőségi kivitelek, érdemes a cég honlapjáról választani.

A fekvő szoláriummal szemben sokan a higiéniát, vagyis annak lehetséges hiányát emelik ki, mely újfent egy téves elgondolás. Egy megfelelő, minőségi szalonban tökéletes és előírásnak megfelelő fertőtlenítőszerek vannak, melyek maximális biztonsággal és eredménnyel nyújtanak tisztaságot, ezáltal védelmet a szolárium használata közben. Azonban, ha úgy nyugodtabbak vagyunk, mi magunk is kitakaríthatjuk a gépet szolizás előtt, a maximális biztonság érdekében.

Pro és kontra az álló szolárium esetében

A kényelem volt az elsődleges előny a fekvő típusú gépek esetében, így következik, hogy az álló szoláriumozás ellenzők egyik kifogása, hogy ennél a típusnál bizony egy helyben kell ácsorognunk. Hogy ez valójában előny vagy hátrány, azt döntse el mindenki saját maga, hisz különbözőek vagyunk, és van, akinek egy egész napos ülőmunka után kifejezetten jól esik, hogy állhat.

Van, aki egészségügyileg nem bírja az álló szoláriumot, mert az erős fény hatására például szédülni kezd. Ebben az esetben semmiképp nem ajánljuk ezt a verziót, ilyenkor marad a fekvő típusú gép.

Az előnye - pont úgy, mint a fekvő társánál - inkább csak nézőpont kérdése. Mindenesetre valóban nem kell a géphez érni, ezért aki kizárólag így érzi magát megfelelően a higiéniát illetően, az az álló szoláriumot fogja preferálni. Sokak szerint jobban barnít, de mi kiemeljük, hogy itt is főképp a csövektől fog függeni a barnítás mértéke.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Londonban terjeszkedik a magyar szoláriumlánc

További hírek ebben a kategóriában

Együttműködik az SZTE és a GE He...
Ezekre mindenképp figyelj a zöld...
Több mint 2 millió liter fertőtl...
Csaknem 100 ezer maszkot készíte...