Hírek
23465 hír az adatbázisban
Hitelt kap a német államtól az Adidas csoport
MTI + Marketinginfo.hu - 2020-04-14 12:27
Márkák

Több mint kétmilliárd euró hitelt kap a német államtól a koronavírus-járvány miatti nehézségek áthidalására a világ egyik legnagyobb sportszergyártója, a német Adidas csoport.

A vállalat közleményében kiemelte, hogy a koronavírus terjedése miatt leálltak a nagy-, és kiskereskedelmi forgalomból származó bevétel 60 százalékát biztosító piacok. A saját üzletek és a partnerek által üzemeltetett boltok már negyedik hete szinte kivétel nélkül mind zárva tartanak Európában, Észak-Amerikában, a nagy feltörekvő országokban és az ázsiai és csendes-óceáni térségben.

Ezért a "pénzügyi rugalmasság", vagyis a fizetőképesség erősítésére egy sor további intézkedés mellett egy 3 milliárd eurós (1080 ezer milliárd forint) hitelkeretről is gondoskodni kellett. A német állami fejlesztési bank (KfW) 2,4 milliárd euróval, több bank - köztük az UniCredit, a Bank of America és a Citibank - pedig közösen további 600 millió euróval járul hozzá a kerethez.

A szükség szerint rugalmasan hozzáférhető forrás 15 hónapig, 2021 júliusáig áll rendelkezésre. A német állam nem jut tulajdonrészhez a hitel fejében. Az esetlegesen lehívott részleteket a lehető leggyorsabban, piaci feltételek alapján fizetik vissza.

A társaság azt is vállalta, hogy a hitelkeret hozzáférési ideje alatt nem fizet osztalékot a részvényeseknek. Arról is döntöttek, hogy leállítják sajátrészvény-vásárlási programjukat, és az igazgatóság tagjai az idén lemondanak a javadalmazásuk 65 százalékát kitevő bónuszról.

A koronavírus-járvány "egészséges vállalkozásokat is komoly kihívások elé állít" - emelte ki a közlemény szerint az Adidas és a Reebok márkát összefogó csoport igazgatótanácsi elnöke, Kasper Rorsted.

A világszerte 60 ezer embert foglalkoztató vállalat tavaly 23,6 milliárd euró bevételt ért el, ami 8 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest, az adózás utáni nyereség 12 százalékkal 1,91 milliárd euróra emelkedett.

A társaságot széles körben bírálták Németországban, amiért élni kívánt a szövetségi kormány egyik válságkezelő csomagjával bevezetett kedvezménnyel, miszerint a koronavírus-járvány miatt legalább szeptemberig fel lehet függeszteni az ingatlanbérleti díjak fizetését. A felháborodás miatt visszakoztak, továbbra is fizetik az üzlethelyiségek bérleti díját.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Puma távozó elnök-vezérigazgatója irányíthatja az Adidas sportszergyártót
  Több mint 250 milliárd font veszteséget okozott a brit gazdaságnak a koronavírus-járvány
  Jelzáloghitel-elengedés: milliókkal csökkenhet a lakáshiteled tőkéje (x)
  Fogyasztói változások – a víruson innen és túl
  Testhőmérséklet mérő kamera a Vodafone-tól
  Csaknem 100 ezer maszkot készítettek a szakképzésben tanulók
  A járvány következtében kényszerszabadságolásra és elbocsátásra kényszerülnek a hazai cégek
  Támogatás a bankok- és a kereskedelmi nagyvállalatoktól
  Megnyitotta kapuit a budapesti adidas RUNBASE
  Az adidas felszámolná a nem újrahasznosított műanyag használatát
  Futóközpont az adidas Runners Budapesttól
  Az adidas a MediaComot választotta
  Közösségi Adidas futás az óceánok tisztaságáért
  Szuperkényelmes futószőnyeg egy budapesti buszmegállóban
  Intelligens chip az adidas új futócipőiben
  Az Adidaséhoz hasonló védjegy nem használható

További hírek ebben a kategóriában

A Decathlon új irányvonala
5,7 milliárd forintos tőkeemelés...
Egyedülálló beruházás a BioTechU...
Ismét díjazták a Borsodi Sörgyár...