Hírek
22555 hír az adatbázisban
Informatikai eszközöket adományoz egy gyermekotthonnak a Budapest Airport
Marketinginfo.hu - 2020-04-14 10:50
CSR

A Budapest Airport úgy döntött, hogy számítástechnikai eszközöket adományoz a repülőtérnek otthont adó 18. kerületben található Gyöngyvirág Gyermekotthon számára.

Az üzemeltető célja, hogy megkönnyítse a nevelők és a felügyeletükre bízott kis- és fiatalkorúak mindennapi életét, és hozzájáruljon ahhoz, hogy az intézményben lakó hátrányos helyzetű gyermekek is részt vehessenek a digitális oktatásban.

Az üzemeltető által adományozandó használt, de kifogástalan műszaki állapotban lévő számítástechnikai eszközök listáján 10 db HP PC Elite 800G1 asztali számítógép, a hozzájuk tartozó szintén 10 darab LG 22 colos monitor, valamint ugyanennyi adathálózati kábel, billentyűzet és egér szerepel.

Az intézménnyel egyeztetve az eszközök átadását a Budapest Airport a húsvét utáni időszakra, egész pontosan a tavaszi szünet végére időzíti, hozzásegítve ezzel az iskolás korú bentlakókat ahhoz, hogy minél hamarabb és minél egyszerűbben vehessenek részt a járványhelyzet miatt bevezetett digitális oktatásban.

A Budapest Airport és a Gyöngyvirág Gyermekotthon együttműködése nem előzmény nélküli. A repülőtér üzemeltetője a Robert Burns Alapítvány közreműködésével korábban már felajánlott egy jelentősebb összeget az intézmény számára, emellett több mint egy éve lehetőséget biztosít arra, hogy adománygyűjtő perselyek segítségével a terminálon megforduló utasok is támogathassák az otthon lakóit.

Az adományozás kapcsán Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta: "A jelenlegi kritikus időszakban különösen fontos számunkra hogy felelős vállalatként cselekedjünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a helyzetet csak összefogással, közös erővel vészelhetjük át, a járványhelyzet kezelése extraerőfeszítéseket kíván mindannyiunktól. Ezért természetes számunkra, hogy segítséget nyújtsunk azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Vezérigazgatót vált a Budapest Airport
  Játékok és 1,2 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a Millenáris AdományParkban
  A Budapest Airport járványintézkedései
  Laptopokat és tableteket gyűjtenek a gyermekotthonok lakóinak
  Automata poggyászfeladó rendszer a Budapest Airportnál
  Csökkentette szén-dioxid-kibocsátását a Budapest Airport
  Elismerés a Budapest Airportnak
  Egy rangos elismerést kapott a Budapest Airport
  Harmadszor is Skytrax-díjas a Budapest Airport
  Elismerés a Budapest Airportnak
  Elismerés előtt a Budapest Airport marketing kampányai
  Nemzetközi díj a Budapest Airportnak

További hírek ebben a kategóriában

Közel 185 millió forint értékű f...
Bereznay Dani a HELL csapatában ...
Idén nem egy, hanem 24 MikulásGy...
Adomány a Bridgestone-tól