Hírek
23270 hír az adatbázisban
Több mint negyven repülőgépét végleg kivonja a flottából a Lufthansa
MTI + Marketinginfo.hu - 2020-04-07 09:21
Márkák

Több mint negyven repülőgépét végleg kivonja az aktív flottából a Lufthansa, amely az üzemméret csökkenése ellenére igyekszik minden dolgozójának más munkát találni a cégen belül.

Európa legnagyobb hálózatos légitársaságának keddi közleménye szerint az igazgatóság nem lát esélyt arra, hogy a légiközlekedés iránti igény a járvány után rövid időn belül fellendüljön, mivel a korlátozásokat csak hónapok múlva oldhatják fel az országok.

A válság előtti keresleti szint a légitársaság szerint csak évek múlva állhat vissza, ezért a Lufthansa végleg kivon a flottából hat Airbus A380-ast, tíz Airbus A340-est és öt Boeing 747-est, emellett az európai járatokat teljesítő Airbus A320-asok közül is huszonegy darabot.

Flottacsökkentés várható az Austrian Airlines-nál és a Brussels Airlines-nál is, de ennek részleteit a cég egyelőre nem közölte.

A közleményben a Lufthansa hangsúlyozta, igyekeznek minden érintett dolgozónak más munkát találni a cégen belül, erről már megkedzték a tárgyalásokat a szakszervezettel.

A Lufthansa, és a tulajdonában lévő légitársaságok (Swiss, Austrian Airlines, Eurowings, Brussels Airlines) a válság előtt 763 gépes flottával rendelkezett, amelyből 700-at jelenleg különböző repülőtereken tárolnak.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Észak-amerikai útvonalait bemutató kampány a Lufthansa-tól
  Új globális kampány a Lufthansa-tól
  A Müncheni repülőtér és a Lufthansa humanoid robot
  100 éves a Lufthansa darulogója
  Lufthansa adomány minden fedélzeti vásárlás után
  Budapesti söröző a Lufthansa sörtérképén
  Több ezer embert vesz fel a Lufthansa
  A Lufthansa segélyszállítmányt vitt Puerto Ricóba

További hírek ebben a kategóriában

Íme egy modern és sportos óra, a...
Marketing Summit 2023: márkák, ü...
Hibrid divat, avagy a sneaker és...
A lakosság 95 százaléka rendszer...