Hírek
22457 hír az adatbázisban
Úristen, mit szól majd ehhez a szomszéd? (x)
Marketinginfo.hu - 2020-03-25 06:59
PR

Ha őszintén a szívünkre tesszük a kezünket, legalább egyszer már mindenkinek eszébe jutott egy-egy gyereksírástól, netán hisztitől hangos estén, hogy vajon mit szólnak majd mindehhez a szomszédok.

Az úristen, mit szól majd ehhez a szomszéd jelenség ugyanis nem egyedi, sok anya nagyon rosszul éli meg mindezt.

A zajos "cirkusz" a gyermekes családok életének velejárója. Amikor a gyermek nyűgös, fáradt, vagy éppen amikor a dackorszak kellős közepén tart, bizony vannak hangosabb pillanatok, netán órák. A társasházak papírvékony falai mellett pedig a szomszédok hallgatózás nélkül is részesei lehetnek ennek az "élménynek". Meg ezen kívül persze a családi élet egyéb, békés mozzanatainak is. Csak azon meg nincs semmi kommentelni való.

Szégyenkező anyukák

Vannak anyukák, akik nagyon nehezen kezelik ezt a helyzetet. Az éppen kitörő hiszti közben is csak az jár a fejünkben, hogy amikor legközelebb összefutnak a lépcsőházban a szomszéd nénivel, vajon mit fog majd reagálni erre a hangoskodásra. Szinte már stresszként élik meg, hogy egy ilyen estét követően kilépjenek a lakásból, hiszen attól rettegnek, hogy találkoznak majd a "megmondó" szomszédaik egyikével.

A családi élet bizony olykor komoly kihívás elé állít minket. A Famiily.hu Család rovata azonban számos jótanácsot tartogat mindazok számára, akik olykor elbizonytalanodnak, vagy csak éppen szeretnének tájékozódni ebben a témában.

Alaptalan félelmek

Természetesen rosszalló pillantásokat lövellő és megjegyzéseket tevő lakók minden társasházban voltak, vannak és még lesznek is. De akad köztük olyan is, akik rosszindulatú kommentek helyett jó szándékkal közelítenek felénk. Főleg, ha a házban vannak nálunk még nagyobb ramazurit csapó, még több gyermeket nevelő családok is, akikhez képest mi szinte csendesnek számítunk.

Fontos, hogy ezeken a zajos estéken inkább koncentráljunk a gyermekünkre, ne pedig azon aggódjunk már előre, hogy vajon mit fog ehhez szólni a szomszéd néni, vagy épp mi a véleménye ezután rólunk az alattunk lakó fiatal párnak. Hiszen akinek gyereke van, vagy akárcsak a családjában van kisgyermek, biztosan tudja, hogy bizony olykor vannak nehéz és hangos pillanatok, amiket megélni is éppen elég nehéz. De ha közben azon idegeskedünk, hogy a szomszédok mit fognak szólni mindehhez, az szépen lassan felőröl minket. Beszólogató emberek ugyanis mindig lesznek, akik kérés nélkül ellátnak minket tanácsokkal arra vonatkozóan, hogy miként is kellene nevelnünk a gyermekünket. Ezeket még meghallgatni sem érdemes, a szívünkre venni pedig pláne nem. Hiszen lehet, hogy holnap akár ők kerülnek olyan helyzetbe, mint amiben ma mi voltunk. Csak ha szerencséjük van, az ő közelükben nem élnek olyanok, akik legközelebb majd a szemükre vetik az eseményeket.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      

További hírek ebben a kategóriában

Három tényező, amivel megnehezít...
Mikortól van szükség evőeszközre...
A plasztikkártyák fontossága a k...
Hogyan építsd be az influencerek...