Hírek
22453 hír az adatbázisban
A DMX címezhető LED szalagok bemutatása (x)
Marketinginfo.hu - 2020-03-24 06:22
PR

A DMX címezhető LED szalagok egészen fejlett, a modern kor követelményeinek abszolút eleget tevő világítástechnológia megvalósítását teszik lehetővé.

Ezáltal remek választásnak minősülnek rendezvénytermekhez, illetve szórakozóhelyekhez is.

A cikk keretei között be fogjuk mutatni a működésüket, emellett pedig külön bekezdést fogunk szentelni a rendszer működtetéséért felelős vezérlő hasznosságának.

Milyen sajátosságai vannak a digitális RGB LED szalagoknak?

A különbség érzékeltetéséhez először is nézzük meg a hagyományos RGB LED szalagok működési elvét. Ezeknél a modelleknél a LED szegmensek sorban egymás után vannak csatlakoztatva a szalagon.

Ennek köszönhetően valamennyi LED egyazon feszültséget kapja meg, tehát azonos színnel is világítanak. Úgy is lehetne fogalmazni, hogy a feszültség hordozza magát a színnel kapcsolatos információt.

Ennél pedig fejlettebb megoldásnak számít a digitális RGB LED szalag. Itt a bekapcsoláskor minden egyes chip kap egy címet bekapcsoláskor. Technikailag rendelkezésre áll egy olyan LED szalag, amelynek minden egyes három darab LED-je külön címmel rendelkezik.

Ezáltal tetszés szerint be lehet állítani többek között, hogy mondjuk az első IC LED-jei piros színben pompázzanak, a második IC szegmensei mondjuk zöld színt kapjanak, és így tovább. Hogyha ehhez a rendszerhez egy fejlett vezérlőt sikerül csatlakoztatni, akkor egészen káprázatos végeredmény megvalósítására nyílhat lehetőség.

A DMX címezhető LED szalagok sajátosságai

Mint minden más LED szalag típus, úgy az S-LIGHTLED-nél kapható címezhető DMX modellek is tekercses formában állnak rendelkezésre. Leginkább az öt méteres kiszerelés tekinthető számottevőnek, a leggyakrabban ezeket választják a felhasználók.

A komplett rendszer összeállításához, valamint az elektromos hálózattal való összeköttetéshez célszerű a villamosságban jártasnak számító szakember segítségét igénybe venni. Abszolút indokolt mindez, hogyha valóban egy komplex, a modern kor követelményeinek megfelelő rendszer összeállítása a célunk.

Mit érdemes tudni a LED szalagokhoz használatos vezérlőkről?

Akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy a tenyérben elférő, látszólag jelentéktelen kelléknek tűnő vezérlő a komplett világítási rendszer lelkének számít. Merthogy a használatával egészen pazar dolgokat tudunk megvalósítani, és egy adott enteriőr hangulatán kategóriákat lehet javítani.

A modern LED szalagokhoz használatos vezérlők segítségével akár ötvennél is több fényjáték előidézésére is megvan a lehetőségünk. Egyáltalán nem kell tehát attól tartanunk, hogy az általunk kialakított fények rövid időn belül unalmassá válnak.
Mindössze néhány kattintás szükséges hozzá, és máris egészen új árnyalatokban pompázhat a komplett helyiség.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Állandó fényforrás LED tablóval
  Világító LED effektek az óriásplakáton
  Végleg kész a focipályaméretű LED kivetítő

További hírek ebben a kategóriában

Milyen kihívásai és lehetőségei ...
Így történik a gyakorlatban a me...
Early Bird kedvezménnyel indul &...
Egyes harcművészeti ágak nélkülö...