Hírek
22674 hír az adatbázisban
Faépületek, fa alapanyagok környezettudatosan (x)
Marketinginfo.hu - 2020-03-20 12:51
PR

Az ökologikus alapanyagok használata az egyik legjobb stratégia építkezésünk során. Persze az ár fontos szerepet fog játszani, akár felújítási munkálatot, akár egy új építésű otthon létrehozását tervezzük.

Azonban arra biztatunk mindenkit, hogy ne csak rövid távon gondolkozzon a költségekben, mert ha egészséges és egyben energiahatékony otthont szeretnének, akkor gondolni kell rá, hogy a természetes megoldások a megvalósítás során bár plusz kiadást jelentenek, ugyanakkor pár éven belül megtérülhet a befektetett ár. Ráadásul nem csak a pénztárcánk, de jó közérzetünk, egészséges otthoni levegőnk tekintetében is számtalan lesz a pozitív hatás.

A csodás fa

A klímavédelem mellett nem megyünk el szótlanul, és biztatunk mindenkit, tegyen környezetéért önmaga és a következő generáció érdekében is. Egy ház építésénél a CO2 megtakarítással sokat tehetünk környezetünk érdekében, a fa pedig rendelkezik ezzel a kivételes tulajdonsággal. Ezzel pedig a fenntartható életet szolgáljuk hosszú távon.

Ökológiai lábnyom

Ma már minden tudatos vásárló számol az ökológiai lábnyomával, vagyis azzal az energiával, melyet a mindennapi életéhez felhasznál. Ide tartozik, hogy honnan vásárolunk, mennyi energia szükséges a ruháink vagy tárgyaink előállításához, és természetesen az építkezési folyamataink szükséglete is ebbe a témakörbe tartozik. Miért kell számolni ezzel? Mert sajnos több erőforrást használunk, mint amennyit a Föld biztosítani tudna. A felelősségünk a jövőnkért tehát tagadhatatlan.

A fa, mint építési alapanyag

Mivel egy újratermelődő, energiabevitel nélkül is tartósan elérhető alapanyagról van szó, mely a CO2-ot megköti, elmondhatjuk, hogy egy megfelelő ökológiai lábnyomot rejtő megoldás a fa. Vegyünk egy konkrét példát. Egy modern, kiváló és környezettudatos Steico termékekből épült ház hozzávetőlegesen 16 tonna CO2-ot tárol. Ez megegyezik azzal a mennyiséggel, melyet egy kisautó 80.000 km menetteljesítménnyel számolva kibocsát.

Fával számolva többet várhat

A rendelkezésre álló biológiai erőforrásokkal takarékosan tudunk tehát bánni, ha fában gondolkodunk. Mindemellett vegyük számba, hogy jó klímájú, energiahatékony házat tudunk építeni, melynek páratartalma is természetes módon ideális, főképp, ha az ökologikus hőszigetelésekkel és modern tartószerkezeti elemekkel párosítjuk.

A gerendák választásánál érdemes passzívház minősített típusokat használni, mert számos előnyös tulajdonságuk mellett az is elmondható, hogy nagyon könnyűek és energiahatékonyan építhetők be. Ma már választhatunk például rétegragasztott fa furnért a nagy terhelésekhez.

A hőszigetelésekhez ajánljuk a befújásos fagyapot alkalmazását, hogy épületeink hűtésére és fűtésére a lehető legkevesebb energiát kelljen felhasználnunk. A farost valós klímavédelmi célokat biztosít, és általa tehetünk az üvegházhatás csökkentése érdekében.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  4 tipp a környezetbarát építkezéshez (x)
  Házhoz jön a sóder, a homok és a termőföld is (x)
  Nem romlottak a lakás-felújítási kilátások
  Továbbra is fókuszban a felújítás

További hírek ebben a kategóriában

Ha nincs ajándékötleted, mit szó...
Garancia? Van! Na de milyen? (x)
5 női pulóver, ha jön az ősz (x)
Legyél te a szomszéd, akinél a f...