Hírek
22401 hír az adatbázisban
Csomagküldés utánvéttel? Lehetséges! (x)
Marketinginfo.hu - 2020-03-20 11:07
PR

Ha szeretnél meggyőződni a csomag sértetlenségéről, és csak akkor fizetni, amikor már a kezedben van a csomag, esetleg szívesebben fizetnél készpénzzel, mint bankkártyával, akkor az utánvétet neked találták ki.

Vannak azonban bizonyos szabályok, amiket az utánvétes csomagküldésnél be kell tartani. Nézzük ezeket!

Utánvétes megrendelés


A Csomagnet.hu weboldalán keresztül az utánvétes megrendelés is rendkívül egyszerű, külön formanyomtatványra sincs szükség, csupán be kell jelölni az utánvét opciót, és egy bankszámlaszámot megadni. Magyarországon a GLS és a DPD futárszolgálatok vállalnak utánvéttel kézbesítést. A belföldi futárszolgálatok díjait online kalkulátor segítségével pillanatok alatt megkaphatjuk.

Utánvétel szabályai

Van néhány szabály, amit szem előtt kell tartani, ha utánvéttel adnánk fel csomagot. Az első, hogy utánvétes címkével kell ellátni a küldeményt, különben az utánvét nem lesz érvényes. Figyelni kell arra is, hogy a megfelelő összeget jelöljük meg, ugyanis ha rossz összeggel látjuk el a csomagot, annak módosítására már nem lesz lehetőség, a megrendelést törölni kell, a futár visszaszállítja a feladónak a küldeményt. A DPD-nél és a GLS-nél maximálisan bruttó 500 ezer forint lehet az utánvét összege, a TNT futárszolgálatnál utánvétes szolgáltatásra nincs lehetőség. Továbbá az is fontos, hogy ha azt akarjuk, hogy a feladás összegét a címzett állja, azt a díjat hozzá kell számítani az utánvét összegéhez.

Fizetési módok

Készpénzes fizetés mellett bankkártyával is rendezhető a megrendelés összege, külön szolgáltatás megrendelése nélkül is, mivel a futárok többnyire rendelkeznek terminállal. Miután a pénzt megkapta a futár, a cég megkezdi az összeg visszautalását a bankszámlára. Átvételi igazolást is lehet kérni, csak jelezni kell a kézbesítő számára. Készpénzes fizetés esetén azonban ügyelni kell arra, hogy lehetőleg a pontos összeggel rendelkezzünk. Mindig tájékoztatni kell a fogadó felet a pontos összegről és a várható érkezésről, a kellemetlenségek elkerülése végett.

Utánvét előnye


Az utánvét a vevő számára előnyös, hiszen akkor fizet a csomagért, amikor már megbizonyosodott róla, hogy a csomag sértetlen, és azt kapja, amit megrendelt. Készpénzes fizetés is lehetséges, de bankkártyával is ki lehet egyenlíteni az utánvét összegét - ezt a fogadó fél eldöntheti.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Drón technológia a csomagküldésben
  "Mindössze négy-öt szereplő maradhat meg a csomagküldő piacon"
  Belföldön is szállít a UPS

További hírek ebben a kategóriában

Hogyan legyen Önnek is szép zöld...
Az érzelmi intelligencia fejlesz...
Válasszon szandált a nyárra! (x)
Gyerekjátékok a bezártságban (x)