Hírek
22780 hír az adatbázisban
Campus Fesztivál: hétmilliós adomány
MTI + Mediainfo.hu - 2020-03-03 10:10
CSR

A tavalyi debreceni Campus Fesztivál nyitófogadásán összegyűjtött több mint hétmillió forintos adománnyal támogatták a fesztivál szervezői a helyi idősek, illetve csökkentlátók otthonainak lakóit.

A támogatásból közösségi teret, internetsarkot hoztak létre, valamint speciális hang- és vetítéstechnikai berendezéseket vásároltak az intézmények számára - közölte a fesztivált szervező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője az MTI-vel.

Miklósvölgyi Péter közleményében emlékeztetett rá: a zenei sokszínűség és a fesztiválozók igényeit kiszolgáló szolgáltatások mellett évről évre fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást. A 2019-es szezonban a szervezők a Campus nyitófogadásán több mint hétmillió forint támogatást gyűjtöttek össze, a befolyt összegből megvalósult fejlesztések a napokban értek véget.

Az összeg több mint száz eszköz beszerzését tette lehetővé, a két intézmény ebédlőiben például kialakítottak egy-egy klimatizált közösségi teret, ahová filmnézésre, rendezvények megtartására alkalmas hangtechnikai és vetítéstechnikai eszközöket telepítettek. Szintén mindkét intézményben internetsarkot hoztak létre, ami a lakók kapcsolattartását is segíti a távol élő rokonaikkal. Az idősek otthonában, a demens részlegen egy új, speciális hangrendszerrel lehetővé tették a zeneterápiás foglalkozások megtartását - ismertette a részleteket Miklósvölgyi Péter.

Elmondta azt is, a Campus Fesztivál programkínálatával és látogatószámával már évek óta a legnagyobb hazai nyári fesztiválok közé tartozik. Debrecen legnagyobb kulturális eseményére 2019-ben 114 ezren látogattak el, összesen 18 programhelyszínnel készültek a szervezők, a sokszínűség, a biztonság, a komfortosság és a környezetvédelem jegyében.

Az idei Campus Fesztivál előkészületi már zajlanak: hamarosan bejelentik, hogy 2020-ban kik lesznek azok a világsztárok és hazai előadók, akik július 22-től Debrecenbe érkeznek - jelezte Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Játékok és 1,2 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a Millenáris AdományParkban
  Újra indul a Campus Residency program
  A Campus Fesztiválon zárul a STR8, B.U. nyárindító kampánya

További hírek ebben a kategóriában

Az E.ON Hungária támogatása az o...
A nemzetközi E.ON Csoport 1 mill...
Minden újonnan nyíló ALDI parkol...
Az ukrán háború menekültjeinek s...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...