Hírek
22709 hír az adatbázisban
Új vezetői csapat a Skanska élén
Marketinginfo.hu - 2020-02-11 12:04
Karrier

A Skanska közép-kelet-európai kereskedelmi fejlesztési üzletága erősíti az ügyfeleket középpontba helyező stratégiai fókuszt és regionális üzleti értéket teremtő központot hoz létre.

A vállalat ezzel egyidőben regionális szinten központosítja szervezetét az üzleti tevékenységért felelős új ügyvezető alelnökök kinevezésével.

A Skanska kereskedelmi fejlesztési üzleti egysége Közép-Kelet-Európa tíz városában, négy országban működik: Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában. A közép-kelet-európai régió piacvezetőjeként a fejlesztő cég eddig mintegy 1,3 millió m2 irodaterületet adott át. A magas minőségű fenntartható épületeknek, a nemzetközi tapasztalatnak, valamint a kiváló pénzügyi teljesítménynek köszönhetően a Skanska sok újonnan érkező vállalatot vonzott Közép-Kelet-Európába, valamint számos visszatérő bérlővel és befektetővel rendelkezik. Az új vezetők kinevezésének célja az országhatárokon átívelő együttműködés erősítése a régión belül, a hosszú távú partnerségek kiépítése, illetve a projektportfólió regionális szinten történő bemutatása.

"A Skanska a legnagyobb irodaépület fejlesztő Európában és piacvezető a közép-kelet-európai régióban. Az új felsővezetői csapattal a jövőben is sikeres üzleti tevékenységet folytatunk, még nagyobb hangsúlyt fektetve az ügyfeleinket támogató regionális stratégiára. Ezzel párhuzamosan továbbra is kiállunk értékeinkért, és folytatjuk a Skanska fenntarthatósági utazását egy olyan vállalatként, amely "megváltoztatja a világot", ahogy a közelmúltban neveztek meg minket . Ez a cím egyszerre nagy elismerés és felelősség. A kihívásnak megfelelendő azt az ambiciózus célt tűztük ki magunk elé, hogy 2045-ig elérjük a nettó zéró karbonkibocsátást az üzleti eredmények fenntartása mellett. A szervezet felkészítése e hosszú távú cél elérése érdekében már most kezdődik ezzel a sikeres szakemberekből álló erős vezetői csapattal, amelynek tagjai mindannyian elhivatottak a vállalati és környezeti célok megvalósítása iránt" - mondta el Katarzyna Zawodna-Bijoch, a Skanska közép-kelet-európai kereskedelmi fejlesztési üzletágáért felelős elnök-vezérigazgató.

A Skanska közép-kelet-európai kereskedelmi fejlesztési üzletágért felelős, újonnan kinevezett vezetőségi csapata 2020. január 21-től tölti be új pozícióját:
 
  • Katarzyna Zawodna-Bijoch, elnök-vezérigazgató,
  • Arkadiusz Rudzki, értékesítésért és bérbeadásért felelős ügyvezető alelnök,
  • Mariusz Krzak, lengyelországi üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnök (Varsó, Wrocław, Gdańsk),
  • Marcin Łapiński, lengyelországi üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnök (Krakkó, Katowice, Łódź, Poznań),
  • Aurelia Luca, romániai üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnök,
  • Alexandra Tomášková, magyarországi és csehországi üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnök,
  • Thomas Henriksson, pénzügyi ügyvezető alelnök és pénzügyi igazgató,
  • Karolina Radziszewska, emberi erőforrásokért felelős ügyvezető alelnök,
  • Jacob Møller-Nielsen, a Kiválósági Központért felelős ügyvezető alelnök,
  • Tomaš Fabian, jogi ügyekért felelős ügyvezető alelnök.


Az egyik legnagyobb változás az új felépítésben a magyarországi és csehországi kereskedelmi fejlesztési egységek üzleti összevonása. Az újonnan létrehozott egységet Alexandra Tomášková, a magyarországi és csehországi tevékenységért felelős ügyvezető alelnök vezeti azonnali hatállyal. Korábban ügyvezető igazgatóként a csehországi kereskedelmi fejlesztési üzleti egységért volt felelős, és mostani kiterjesztett feladatköre a cseh üzleti tevékenységben folytatott sikeres vezetői tevékenységének eredménye. Alexandra különböző szerepkörökben közel húsz éve aktív az ingatlanpiacon. A Skanska-nál meghatározó szerepe volt az olyan projektek sikerében, mint a Corso Court, a Five vagy a Visionary. Alexandra és csapata legutóbb a Praga Studios projektet adta át és értékesítette, ami egy példátlan kereskedelmi siker és egész Prága városa számára mércét állított fel.

"A két ország összevonását egy üzleti egységgé kitűnő lehetőségnek tartom. Természetesen folytatni akarjuk a sikeres üzleti tevékenységünket mindkét országban, ugyanakkor azt tervezzük, hogy a legjobb részeket kiemelve egy sikeres egységet hozzunk létre, ami felhasználja a benne rejlő lehetőséget, tehetséget és tudást. A szinergia előnyeit ki fogjuk használni, és inspiráljuk egymást. Mindemellett, támaszkodni fogunk a Skanska Közép-Európa építési üzletágával kialakított jó kapcsolatunkra." - mondta Alexandra Tomášková, magyarországi és csehországi üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnök.

Marcin Łapiński, a Skanska Magyarország korábbi ügyvezetője igazgatója kiemelkedő és egyben fenntartható üzleti eredményeket elérve megerősítette a vállalat helyzetét a magyar piacon megbízatásának négy éve során. Csapatával közösen értékesítették az Erste Ingatlan Alapnak a Nordic Light irodakomplexumot és a Mill Park projektet. Jelenleg a már előzetesen 100%-ban bérbeadott Nordic Light Trio kivitelezése zajlik, amelyet a JR AMC, egy dél-koreai ingatlanbefektetési alap vásárolt meg első közép-kelet-európai irodaház-befektetéseként. Mindezek felett, Marcin biztosította a Skanska jövőbeni projektek folyamatos sorát egy vonzó ingatlanportfolió kialakításával.
Marcin Łapińskit most a lengyelországi üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnöknek nevezték ki. Új pozíciójában felelős lesz a Skanska tevékenységéért Krakkóban, Katowicében, Łódźban és Poznańban, magával hozva széleskörű nemzetközi tapasztalatait és szakértelmét, ami hozzájárul majd a Skanska további jövedelmező fejlődéséhez Lengyelországban.

Az egyik legnagyobb régiószintű változás, amely biztosítani fogja a kiváló minőségű, technikailag fejlett és fenntartható projektek kivitelezését a karbonsemleges épületek megvalósításához vezető úton, a Kiválósági Központ létrehozása. Ez a csapat összegzi és egységesíti mindazt a szaktudást, amely olyan kiemelt területeken, mint a digitalizáció, a fenntarthatóság, az innováció, a műszaki minőség, az egészség és a biztonság rendelkezésre áll a vállalatnál, annak érdekében, hogy magas színvonalú, jövőképes termékeket nyújtsanak a bérlők és a befektetők számára.

A fenti változások tükrözik a Skanska azon törekvését, hogy a jövőben a stratégiai projektekre, az ügyfelek igényeire és az ambiciózus környezetvédelmi célok elérésére összpontosítson.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új szenior alelnök a Skanska élén
  Új projektigazgató a Skanskánál

További hírek ebben a kategóriában

Vezetőváltás a hazai Siemensnél
Mi a különbség a távmunka és a h...
Vezérigazgatót vált a Budapest A...
Új kereskedelmi igazgató a Lease...