Hírek
22709 hír az adatbázisban
Lee Sang Hoon a Hankook Tire Europe új elnöke
Marketinginfo.hu - 2020-02-03 12:27
Karrier

A Hankook Tire Europe új irányvonalat tűzött ki maga elé az új évtizedre, Lee Sang Hoont nevezte kiaz európai központ operatív igazgatójának és elnökének.

A prémium abroncsgyártó Hankook Lee Sang Hoon-t (53) nevezte ki európai központja vezetőjének, így 2020 januárjától az ő vezetésével zajlanak az operatív feladatok az európai és a FÁK-régióban.

Lee Sang Hoon komoly nemzetközi vezetői tapasztalattal rendelkezik, korábban a Hankook Tire China operatív igazgatójaként dolgozott, azt megelőzően pedig az értékesítési alelnök volt. 2011-től Sanghajban a kínai központ stratégia osztályát vezette, komoly szerepe volt abban, hogy a Hankook növelni tudta a piaci részesedését Kínában. Lee Sang Hoon már 1993 óta a vállalat alkalmazottja. Tanulmányait a szöuli Csungang Egyetem közigazgatási karán végezte.

"Nagy örömmel készülök új feladataimra a Hankook európai központjában" - nyilatkozta Lee Sang Hoon. "Az autóipar nagy hagyománnyal rendelkezik Európában, ez az egyik legfontosabb piacunk, így a legfőbb feladatom a vállalatunk innovatív erejének további erősítése és a digitalizáció felgyorsítása lesz."

Kim Han-Jun 2018-tól vezette az európai ágazatot, az ő irányítása alatt a Hankook sikeresen folytatta stratégiai terjeszkedését, Szerbiában és Ausztriában is nyíltak leányvállalatok.

A Hankookot az 1940-es években alapították, és gyorsan hírnevet szerzett magának, mint prémium abroncsgyártó vállalat. Jelenleg számos nemzetközi hírnevű autógyártó modelljeit látja el gyári szerelésű abroncsokkal - többek között az Audi, a BMW, a Mercedes-Benz és a Porsche modelljeit a személyautók, valamint a MAN, a Mercedes-Benz Trucks, a Scania és a Schmitz-Cargobull járműveit a buszok, valamint a kis- és nagyteherautók területén. A Hankook szilárdan megalapozta jelenlétét Európában: a hannoveri kutatás-fejlesztési központ és a magyarországi Rácalmáson a legmodernebb feltételeknek megfelelő gyár mellett a spanyolországi Idiadában és a finnországi Ivalóban saját tesztközpontot is üzemeltet.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új ügyvezető igazgató a Hankook Tire élén
  Újraindította termelését a Hankook
  Trendkörkép a Hankooktól a gumiabroncs evolúciójáról
  Csökkent a Hankook eredménye
  Bővíti európai gyárát Rácalmáson a Hankook
  Felelős Támogató védjegyet kapott a Hankook
  Jó negyedévet zárt a Hankook
  Új ügyvezető igazgató a Hankook Tire élén
  Nőtt a Hankook Tire negyedéves nyeresége
  Bővített a Hankook

További hírek ebben a kategóriában

Vezetőváltás a hazai Siemensnél
Mi a különbség a távmunka és a h...
Vezérigazgatót vált a Budapest A...
Új kereskedelmi igazgató a Lease...