Hírek
23416 hír az adatbázisban
Visszaesett az új gumiabroncsok értékesítése Európában
MTI + Marketinginfo.hu - 2020-02-04 10:52
Kereskedelem

Tavalyhoz képest Európában visszaesett, Magyarországon viszont majdnem azonos szinten maradt az új gumiabroncsok értékesítése.

Európai szinten csak a használt motorkerékpárok és robogók abroncsainak forgalma bővült, de 9233 darabos értékesítés is csak 2 százalékos eltérés éves összevetésben. A használt teherautók számára 2018-ban és 2019-ben is körülbelül 12,5 ezer gumiabroncsot értékesítettek minimális eltéréssel, a többi járműtípusnál pedig visszaesett a forgalom. Új teherautókhoz 6364 helyett csak 5704 abroncsot adtak el. Csekélyebb mértékben, alacsonyabb darabszám mellett, de a mezőgazdasági gépek abroncsainak értékesítése is visszaesett, 1260-ról 1184-re. Szűkült a forgalom túlnyomó részét kitevő járműabroncsok piaca is. Új autókhoz eredeti felszereltségként a tavalyi 90 520 helyett idén 85790 gumit adtak el, használt gépkocsikhoz 225 188 helyett 218 743-at - közölte a Magyar Gumiabroncs Szövetség (Hungarian Tire Association, HTA) kedden az MTI-vel kedden az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetségének (European Tyre and Rubber Manufacturers Association, ETRMA) 2019-es összesítése alapján.

A közlemény kiemeli, hogy a mezőgazdasági abroncsok értékesítése 6 éve csökken európai szinten, de az egész iparág teljesítménye elmaradt a várakozásoktól 2019-ben.

Magyarországon szezonális járműabroncsok visszaesését némileg ellensúlyozta a négy évszakosok iránti kereslet, amely csekély piaci részesedéssel ugyan, de 32,2 százalékkal nőtt. A nyári gumik forgalma 2,3 százalékkal, a téli abroncsoké 1,6 százalékkal csökkent. A mezőgazdasági abroncsok forgalma az európainál is jelentősebb mértékben, 12,9 százalékkal esett vissza, a tehergépjárműveké ellenben 10,4 százalékkal, a motoroké pedig 3,5 százalékkal nőtt.

A teljes magyarországi forgalom az európainál csekélyebb mértékben szűkült, mindössze 20 ezer darabos visszaeséssel 2 millió 940 ezerre csökkent. A HTA a visszaesést csupán jelzésértékűnek nevezi, de hangsúlyozták, hogy 2019-ben többéves növekedés ért véget a belföldi piacon.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Olcsó, de minőségi téli gumit keresünk? (x)
  Áremelkedés várható a gumiabroncsok piacán
  A defekttűrő gumiabroncs alkalmazási lehetőségei (x)
  Alkotások használt gumiabroncsokból
  A Continental abroncsa ért el első helyezést
  A használt gumiabroncsok 85 százalékát újrahasznosítják
  Legjobb gyári beszállítási eredményét érte el 2018-ban a Bridgestone
  A Paralimpiai Mozgalom globális partnere lett a Bridgestone
  Több száz civil szervezetet támogat a Hankook
  Trendkörkép a Hankooktól a gumiabroncs evolúciójáról
  Öt középiskolát támogat a Hankook
  Csökkent a Hankook eredménye
  Öt százalékkal több gumiabroncsot adtak el tavaly

További hírek ebben a kategóriában

Bombaárakkal indul a húsvéti sze...
Több mint 600 tonna füstölt húsá...
Így nyomtat egy jó nyomtatási sz...
A Jófogás Valentin-napi felmérés...